"Biz Bu Topraklarda İsrail Askeri İstemiyoruz"

"Biz Bu Topraklarda İsrail Askeri İstemiyoruz"

İsrail'in bir ayı aşkındır Gazze'de yaptığı katliama tepkiler büyümeye devam ederken, bazı aktivist ve gazeteciler tarafından Türkiye'deki İsrail askerlerine karşı bir kampanya başlatıldı.

Türkiye'deki bazı aktivist ve gazeteciler, İsrail'in Gazze katliamına karşı 'İsrail askeri istemiyoruz' hashtagi ile bir kampanya başlattı.

Sosyal medya fenomenlerinin de destek verdiği kampanya hızla yayılırken, kampanya adına kurulan siteden yapılan açıklamada kampanyanın amaçları şöyle sıralandı;

Hiçbirşey yapamamaktan yakınan herkesi bu kampanyaya davet ediyoruz

 

"Filistin'de işgalin son bulmasını, Gazze'deki hukuksuz ambargonun kalkmasını ve katliamların bir an önce durdurulmasını isteyen Türkiyeli vicdan sahipleri olarak, hiçbir şey yapamamaktan yakınan herkes işgali anlatan sadece bir cümle kursaydı bütün dünya Filistin'deki işgale, katliamlara ve zulme karşı durabilirdi" diye düşünüyoruz. Adaleti sağlayabilmek, haksızlıklara son vermek ve zulme karşı durmak; en yakındaki adaletsizliğe, en görünür haksızlığa ve en bariz zulme karşı mücadele etmeyi gerektirir. Bu gerçekten hareketle, Türkiye'den Filistin'e giderek savaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı tavır almak mazlumlardan yana olduğunu söyleyenler için en temel görevdir."

Filistin'de katliam yapıp buraya geldiklerinde yapmamış gibi davranıyorlar"

 

"Birden fazla tabiiyetli yükümlülerden hangilerinin hangi ülkelerde yaptıkları askerlik hizmetinin sayılacağı Bakanlar Kurulunun 05 Temmuz 1993 gün ve 93/4613 sayılı kararı gereğince Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, İsrail'de yapılan askerlik hizmetleri Türkiye Cumhuriyeti'nde sayılmaktadır. Buna dayanarak hem İsrail hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, İsrail'de askerlik yapıyorlar, savaşa çağrıldıkları zaman gidiyor ve Türkiye'ye döndüklerinde Filistinli çocukları öldürmemiş, Gazze'de pazar yerlerini vurmamış ve Nablus'ta işgali reddeden gençleri gerçek mermilerle hedef almamış sıradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar."

Katillerle aynı havayı solumak istemiyoruz

 

"Biz, katillerle aynı mahallede oturmayı, aynı sokakları paylaşmayı, aynı okullarda okumayı ve aynı işyerlerinde çalışmayı kabul etmiyoruz. Çünkü, Filistinli çocukları "İsrail Ordusu" üniforması giyerek ve ABD silahı kullanarak öldüren katillerle taammüden adam öldüren katiller arasında fark görmüyoruz."

Katilleri durdurmak sizin elinizde

 

"İsrail işgalini reddeden ve işgale karşı duran herkesi, çağrımıza kulak vermeye ve İsrail'in işgaline en ulaşılabilir noktadan başlayarak tepki vermeye davet ediyoruz. Çünkü, İsrail Ordusu adına katliam yapan çifte uyruklu katilleri durdurmak sizin elinizde." açıklamasının yapıldığı israilaskeriistemiyoruz.com'da sadece bir dilekçe göndererek, savaştan sonra aranıza dönecek olan katillerin özgürce hayatına devam edememesini sağlayabilirsiniz, şeklinde ifadeler yer alıyor.