Biz bu "tehlike"yi çok seviyoruz Sayın Elekdağ!

Duyduğumda kulaklarıma inanamadım. CHP'li Şükrü Elekdağ, Cüneyt Özdemir'in CNN Türk'teki programında, hiç utanmadan, sıkılmadan, arlanmadan,

'ABD gibi önemli bir müttefikimizin tehlikeli bulduğu bir Dışişleri Bakanı görevde kalamaz' diyordu. ABD Ankara Büyükelçisi'nin onu "tehlikeli" olarak nitelemesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınmasını gerektiriyormuş!

"Herhalde öyle demek istememiştir, maksadını aşmıştır, şimdi hatasını düzeltir" diye düşündüm, ama Şükrü Eelekdağ aynı şeyi tekrar söyledi. Sonra tekrar, tekrar...

WikiLeaks'in yayınladığı gizli Amerikan hariciyesi belgelerindeki bütün rezilliklerden daha büyük bir rezillikle karşı karşıyayız. Türkiye'yi ABD'nin uydusu olarak gören ve bu uyduluğun gereğinin yapılmasını ısrarla isteyen bir ana muhalefet siyasetçisi, üst düzey bir diplomat emeklisi... Vay canına!

Türkiye hariciyesinin "duayen"leri arasında sayılan emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, sıradan bir sömürge diplomatının mantalitesine sahipmiş meğer: 'Biz bilmeyiz, merkez bilir. Merkez: Washington.' Demek Türkiye'yi yıllarca bu kafayla temsil etmiş Amerika'da, Avrupa'da. Türkiye'nin bağımsızlığına inanmadan... Amerikalıların ağızlarının içine bakarak... Yazıklar olsun!

Ahmet Davutoğlu işte bu mantalitenin canına okuyarak Türkiye'nin dış siyasetini gerçekten TÜRKİYE'nin dış siyaseti haline getirdiği için korkutuyor Amerikalıları. ABD merkezli değil Türkiye ve bölge merkezli düşündüğü için "tehlikeli" buluyorlar onu. Ordadoğu'da kurdukları "Böl, parçala, yönet" tezgâhını "Komşularla sıfır sorun, azami işbirliği, tam entegrasyon" siyasetiyle parçalayabileceğinden endişe ediyorlar. Türkiye ve komşularının birlik içinde esenliğe kavuşması onlar için büyük tehlike.

Şükrü Elekdağ kusura bakmasın ama biz bu "tehlike"yi çok seviyoruz.


* * *
HAMİŞ:

WikiLeaks'in yayınladığı belgelerde CHP aleyhinde ifadeler de var. ABD Ankara Büyükelçiliği, CHP'yi "bir avuç gürültücü eli-tist" diye tanımlamış. "ABD'nin bir avuç gürültücü elitist olarak gördüğü CHP'nin iktidara talip olmaması lazım, zira en önemli müttefikimiz böyle bir iktidarla çalışmaktan memnun olmayacaktır" diyor mu Şükrü Elekdağ? Veya bir AK Parti'li böyle dese yakışık alır mı?

 


yeni şafak

Bu yazı toplam 2866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar