Birleşmiş Milletler'den İşgal Ordusunu Kara Listeye Alma Tavsiyesi

Birleşmiş Milletler'den İşgal Ordusunu Kara Listeye Alma Tavsiyesi

İşgal rejimi geçen yıl Gazze'ye açtığı savaşta savaşta 500 çocuğu katlederken 3300 çocuğu yaraladı.

Siyonist medya kaynakları, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Çocuklar ve Silahlı Çatışmalardan Sorumlu Özel Temsilcisi Leila Zerrougui'nin  çocukları hedef alan örgüt ve devletlerin alındığı kara listeye Siyonist işgal ordusunun da alınması için tavsiyede bulunduğunu belirttiler.

Yediot Aharonot gazetesi bugün (28 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili verdiği haberde, Birleşmiş Milletler'in yakında yayınlayacağı kara listede El-Kaide, IŞİD ve bazı ülkelerin yer aldığını yazdı.

Gazete verdiği haberde, Birleşmiş Milletler'in silahlı çatışmaların olduğu yerlerdeki çocuklarla ilgili hazırladığı raporda geçen yaz Gazze’de meydana gelen savaşa yer verildiğine, savaşta 500 çocuğun hayatını kaybetmesi ve 3300 çocuğun da yaralanmasının böyle bir kararın alınması tavsiyesine neden olduğuna dikkat çekti.

Gazete, Siyonist rejimin baskıları nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un böyle bir karara itiraz etmesinin beklendiğini belirterek, işgal rejiminin böyle bir kararın İsrail ile Birleşmiş Millet arasında uzun vadeli onarılamayacak sıkıntılara neden olacağı konusunda ciddi tehditler yönelttiğini ifade etti.

Haberde ayrıca, Filistinli gruplarla bazı insan hakları örgütlerinin ise kararın çıkması için yoğun çaba harcadığı ve Birleşmiş Milletler'e baskı yaptığı hatırlatıldı.