Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bırakın lüzumsuz şeyleri, misafirinize hazırlanın

Daha erken, hele bir gelsin görelim demeyin, Perşembe akşamı teşrif ediyor mübarek, bereketli misafirimiz.

Hani Peygamber Aleyhisselam “Allahümme barik lena fi recebe ve şa’bân ve belliğna ramazan” duasını tekrar etmemizi istiyor ya. Receb ayının bereketli geçmesi için bizim bir bereket plan ve projemizin olması gerekmez mi? Yoksa Recep ve Şa’ban aylarını biz nasıl geçirirsek geçirelim, onların mübarek oluşu yeter mi diyorsunuz? Yani demek istiyoruz ki bu ayların bereketi sizin elinizdedir.

Bu mübarek ayları seçim şamatası ve gürültüsüne kurban etmeyelim. Tamam, siyasi anlamda vereceğiniz kararı verin ama bu güzel günleri tamamen politikanın rengine bürümek yazıktır, gerçekten büyük bir kayıptır.

Somut bir şekilde bereketlendirme planı yapmalıyız.

Üç ayların gecelerini az da olsa ihya edebilmek için şimdiden karar almamız, gündüzümüzü lüzumsuz uğraşlardan kurtarmalıyız. Gecesini ihya edemediğiniz günlere mübarek demek ne kadar anlamlıdır. Durum böyle olunca gündüzlerimizi, özellikle akşamlarımızı denetim altına almalıyız. Geceyi kazanmak gündüzü de kazanmak demektir.

Kur’an’a, Kur’an okumaya ve birazcık mütalaada bulunmaya vaktimizin en canlı kısmını vermeliyiz. Bu aylarda dört beş ciltlik orta boy bir tefsire şimdiden başlamalıyız. Mevdudi’nin Tefhim’i veya Diyanet yayınların tefsirini tavsiye ederim.

Bunun dışında İslami ilimler adına bir kaç kitabı şimdiden masanızın üzerinde hazır bulundurun.

Kitap yerine bir kaç konu da seçebilirsiniz. Seçeceğiniz konular hakkında başta internet olmak üzere çokça kaynak bulabileceğinizi söyleyelim.

Receb ve Şa’ban aylarının bereketini somut bir şekilde görelim diyoruz.

Aslında bütün günlerimiz ve aylarımızı bereketlendirmek güzeldir ama Rabbimizin cömertliğinin coştuğu şu günlere yazık etmeyelim.

Yazımızın başlığına bir daha vurgu yapalım; lüzumsuz şeyleri Allah için bırakalım, bir birimizin hatırını, gönlünü kıracak çekişmelerden, hararetli politik tartışmalardan biraz uzak kalalım.

Eğer bu iki ayı bu şekilde bereketlendirirsek asıl Ramazan’ı kazanacağız, belki de ömrümüzün en güzel Ramazanı olacak.

Uzatmayalım, bugünden hesabımızı kitabımızı yapalım, uygulayabileceğimiz bir plan ortaya koyalım. Rabbim bu anlamda yardımcımız olsun.

Bu yazı toplam 760 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar