Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bir terör listesi de biz yayınlasak diyorum

Amerika arada bir dünyadaki terör örgütlerinin, bazen de terörü destekleyen ülkelerin listesini yayınlıyor.

Bütün dünya ister istemez dikkat kesiliyor. Öyle ya bu listede adı olan örgütler, özellikle terörü destekleyen ülkeler listesinde olup olmamak çok önemli. Çünkü bunun ardından yaptırımlar geliyor.

Bu yaptırımların en hafifi Amerika'ya giriş engelinden tutunuz, vize yasağı, paralarını bloke etme, ticaret yasağı, mümkünse operasyon düzenleme, yönetimi alaşağı etme ve sonunda işgale kadar gidiyor.

Durum böyle olunca bir takım yapılar, örgütler ve devletler döviz kurlarını izler gibi Amerika'nın yayınlayacağı bu listeyi dikkatle izliyor.

Sayın! Amerika bazen lütfedip birilerini listeden çıkarıyor, bazen öfkelenerek bu listeye yeni birilerini dâhil ediyor vs.

Peki, bu terörün ve teröristin bütün dünyaca kabul görmüş bir tarifi var mı? Hayır. Sayın! Amerika kime terörist demişse o teröristtir ve bu asla tartışılmaz.

Genellikle Amerika'nın ulûhiyetine şirk koşan, karizmasını çizmeye çalışan, tartışmasız liderliğine halel getiren herkes teröristtir.

Diyorum ki bir terör listesi de biz yayınlasak. İster Türkiye olarak, ister İslam Ümmeti olarak?

Diyeceksiniz ki ne anlam ifade eder? Vallahi çok anlam ifade eder.

Belki bugün onları cezalandıramasak bile bu bir adım olur, hem de çok önemli bir adım.

Her şeyden önce terörün ne olduğunu, teröristin kim olduğunu Müslümanlara göre tanımlamak, mazlumlara göre tanımlamak çok çok önemlidir.

Tabii ki listenin başına Amerika yazılacaktır. Hem de bugün bizim siyasilerin iddia ettiği gibi teröristleri destekleyen, barındıran bir ülke olarak değil, teröristin ta kendisi olarak listenin başında yer alacaktır. Daha sonra da diğer emperyalist zalimler listeye eklenecek.

Amerika'nın Türkiye'ye karşı bir takım darbecileri desteklemesi, koruması, bir takım örgütlere üç bin tır silah vermesi, inanın ki kendisinin yaptığı haydutluğun, canavarlığın, teröristliğin yanında bir hiç kalır.

Bu ana kadar yaptığı haydutluğun, katliamların, zorbalığın bir dokümanı çıkarılmalıdır, katlettiği kitlelerin listesi yayınlanmalıdır.

Ve daha sonra hak ettiği ceza ne ise hiç olmazsa kâğıt üzerinde olsun belirtilmelidir.

Belki ilk etapta hiçbir yaptırım uygulanamayacak. Fakat Ümmetin veya hiç olmazsa Türkiye'nin yayınlayacağı bu bildiriden geri adım atılmayacak ve arada bir tekrarlanacak.

Müslümanlar bireysel olarak bunu dile getiriyorlar, yazıyorlar, konuşuyorlar fakat gördüğünüz gibi hiçbir etkisi olmuyor.

Ne diyorsunuz? Müslümanlar olarak, mazlumlar olarak o günleri görebilir miyiz? Ben o günlerin çok uzak olmadığına inanıyorum, Rabbim gösteriverir inşallah.

doğruhaber

Bu yazı toplam 924 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar