Bir tape skandalı da Mısır'da

Bir tape skandalı da Mısır'da

Muhammed Mursi'nin oğlu Usame'ye ait olduğu iddia edilen ve Mısır yargısına hakaret ifadeleri içeren tapeler yayınlandı, Mursi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Mısır’da darbe sonucu görevden alınan cumhurbaşkanı Muhamed Mursi'nin oğlu Usame Mursi'ye, yönetime hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Mursi’nin yaptığı telefon görüşmelerinde yargıya ve darbe yönetimine hakaret ettiği öne sürülüyor.
Mısır gazeteleri, Usame'nin bir TV muhabiri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, yargıya, askeri yönetime, polise ve Mısır halkında yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığını iddia etti ve çeşitli tapeler yayınladı. Sada el-Abad isimli bir televizyon kanalında da Mursi’ye ait olduğu öne sürülen ses kayıtları yayınlandı. Bunun üzerine Usame Mursi hakkında Perşembe gününden bu yana çok sayıda şikayet başvurusu yapıldı belirtildi.
Bu arada Usame Mursi, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, dinlemelerle gizlilik haklarının ihlal edildiğini fakat devlet kurumlarını aşağılayıcı hiçbir ifade kullanmadığını söyledi. Mursi, bu konuda yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını bildirdi.