Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bir sabah uyandığınızda?

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz Mekke"de arkadaşlarıyla birlikte sohbet etmektedir. Müşriklerin ileri gelenlerinden Husayn onlara doğru gelmektedir. Belli ki hakaret edecek, kötü şeyler söyleyecektir. Husayn"ın oğlu İmran bin Husayn da Müslümandır ve o esnada Rasûlullah"ın yanındadır. Yanındakiler onun babasına karşı nefret ifadesini yüzünden okumaktadır. Beklenen olur, Husayn Rasûlullah"a kaba ve cahilce ithamlarda bulunur. Efendimiz (s.a.v) ise kendisine yakışanı yapar, ona sakince sorular yöneltir, tebliğde bulunur, elhamdülillah Husayn oracıkta Müslüman olur. Bu arada müthiş bir şey olur, biraz önce babasını nefretle izlemekte olan İmran, aniden yerinden fırlar, yüzü birden değişevirir ve babasına sarılır, ellerini ayaklarını öper de öper"

Çoktandır sihirli bir kelimeye dönüşen ve özellikle şu günlerde birçoklarının keramet beklediği değişimden söz etmek istiyorum.

Gerek Kürt sorununun çözümü hususunda atılan adımlar ve düne göre kat edilen mesafe, gerek Ergenekon ve benzer çetelerin çökertiliyor oluşu, gerek militarizmin siyasetten uzaklaştırılmasından dolayı birileri oldukça heyecanlı.

Sanki bir sabah uyandıklarında her şeyin baştan sona değişeceğini, bireysel hayatlarında artık her şeyin bambaşka olacağını zannetmekteler, yazdıklarından, konuştuklarından öyle anlaşılıyor.

Sizin ruhunuzda, kalbinizde ve beyninizde müspet yönde hiçbir değişiklik yapmayan toplumsal olaylar ve gelişmelerin size hiçbir faydası yoktur, siz yine aynı siz olarak kalıyorsanız boşuna avunmayın bunlarla.

Şu husus unutulmamalıdır ki, her bir ferdin kendi iradesiyle, kendi şahsında gerçekleştireceği değişimler gerçek değişimdir ve önemlidir.

 

Bir sabah uyandığınızda sevdiklerinizde, nefret ettiklerinizde, kendisinden kaçtığınız şeylerde ve uğrunda koşuşturduklarınızda bir değişiklik varsa ve bunu kendi iradenizle belirlemişseniz bu bir değişimdir.

Hayatınız boyunca başkalarını çekiştirmek sizin için büyük bir zevk iken, başkalarının gıybetlerini yaparak onları küçük düşürmek ve böylece kendinizin yüceldiğini zannetmek sizin için bir hayat tarzı iken"

Bir sabah uyandığınızda gıybetin çok büyük bir düşüklük olduğunu fark edebiliyor musunuz, ölmüş kardeşinizin etini yemek olduğunu kabullenebiliyor musunuz?

 

Bir Türk olarak mahallenizdeki, çevrenizdeki Kürt kökenlileri sevmemeyi ulusal kulluğun bir ibadeti olarak görürken, kendinizce çözüm olarak "Malatya"dan doğusunu haritadan sileceksin canım!" diyebilirken"

Bir Kürt olarak tepkiselliğin girdabına kapılarak Türklere karşı benzer duygu ve tavırlarla doluyken"

Bir sabah uyandığınızda imanınızın farkına vararak İmran ve babası Husayn gibi birbirinize sarılarak elini ayağını öptüğünüzü düşünün? İşte değişim budur!

 

Birkaç metre kare fazla mal alabilmek için miras davası yüzünden mahkeme kapılarında ömrünüzü çürütüp dururken"

Bir sabah uyandığınızda dünya malına karşı içinizdeki duyguların tamamen değiştiğini, davanızdan vazgeçtiğinizi, hatta kendi malınızdan kardeşinize, davacınıza fazla fazla verdiğinizi düşünün"

Hatırlayın, tek övünçleri yağmacılık, baskın ve gasp olan, dünya malı için bir birlerini boğazlayan Araplar, aradan geçen kısa bir müddet sonra, kendi şehirlerine hicret eden hiç tanımadıkları insanlara hurmalıklarını, koyunlarını, develerini bölüp vermişlerdi.

Şu ana kadar cimri bir hayat sürüp gelmişken, hiç kimse sizden bir hayır görmemişken"

Bir sabah uyandığınızda cömertlik damarlarınızın açıldığını, elde etmek için uğruna ömrünüzü verdiğiniz şeyleri başka insanlara vermek için sabırsızlandığınızı düşünün"

İşte değişim budur.

Ve bu günler değişimin günleridir.
 
Doğru Haber

Bu yazı toplam 5693 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar