Bir Grup Yahudi Yerleşimci Nablus’ta Türbe Bastı

Bir Grup Yahudi Yerleşimci Nablus’ta Türbe Bastı

Yahudi yerleşimciler Yusuf'un Kabri olarak bilinen türbeye sık sık baskın düzenleyip ayin yapıyor...

Dün (26 Haziran Perşembe) gece işgal ordusuna bağlı kalabalık bir askeri birliğin, bir grup fanatik Yahudi yerleşimcinin Yusuf’un Kabri olarak bilinen ve Yahudilerce kutsal kabul edilen türbede telmudi ayinler yapabilmelerine ortam hazırlamak için Batı Yaka’nın Nablus şehrini bastıkları belirtildi.

Yerel kaynaklar, kalabalık bir işgal askeri grubun dün gece doğu tarafından iki yerden bölgeye baskın düzenlediklerini, işgal askerlerinin gelişini gören Filistinli gençlerin ise baskına direndiklerini, zaman zaman çatışmaların çıktığını, çatışmaların özellikle Balata Mülteci Kampında yoğunlaştığını ifade ettiler.

Kaynaklar ayrıca, işgal güçlerinin türbeye yakın caddelerle şehrin ana caddelerine geçici askeri barikatlar kurup Filistinlilerin bölgeye yaklaşmalarını engellediklerini kaydettiler.

Yahudiler Nablus’taki bu türbenin Hz. Yusuf’a ait olduğunu iddia ederken, tarih kitapları ve bölgedeki kaynaklar ise buradaki mezarın Balata beldesi sakinlerinden Yusuf Duveykat isimli Müslüman bir davetçi ve ıslah önderine ait olduğunu gösteriyor. Türbenin bulunduğu mescit ise yıllarca Müslümanların ibadet ettiği bir mekân olarak biliniyor.