Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bir daha kirlenmeden, bu enerjiyle...

Büyük kirlenmeler normal günlük temizliğe ve bakıma da engel olur. İhmal edilmiş ve birikmiş büyük kirlenmeler insanın gözünü korkutur ve insan onların normal bakımı için bir türlü teşebbüste bulunamaz. Ve kirlilik hep o şekilde sürer gider.

Yığılmış ve birikmiş işler de aynı şekilde insanın önünü tıkar, nereden nasıl başlayacağını bir türlü bilemez.
 
Bununla birlikte, büyük bir temizlikten sonra her hangi bir yerin, bir eşyanın, bir makinenin bakımı artık ondan sonra çok daha güzel ve kolay olur.

Olaya bir esnaf gözüyle bakacak olursak, bugüne kadar birikmiş ve yığılmış çok büyük borçlarımızın bir anda ödendiğini ve silindiğini düşünelim. Yığılmış borçlarından dolayı hiçbir adım atamayan, hiçbir atılım ve teşebbüste bulunamayan bir esnaf için, önündeki dağ gibi borç yığınının bir anda eridiğini, yok olduğunu düşünün. Sadece o gün için borçlardan kurtulduğundan dolayı değil, asıl yarınları için sevinir. Esnafın diliyle bu durum, işlerin rayına oturmasıdır, işlerin bundan sonra saat gibi işlemesidir.
 
Elhamdülillah Ramazanla birlikte arındık, oruçla birlikte temizlendik, bu uzun ve sıcak günlerde azgın nefsimize haddini bildirdik, burnunu sürttük, ruhumuza geniş ve özgürce bir alan açtık. Erdemlerimizi ve insani değerlerimizi ön plana çıkardık, bireysel hayatımızda bu güzel yönlerimizi iktidara getirdik, günahlarımızdan sıyrıldık ve geçmişte olanların üzerine de çizgi çektirdik, affettirdik. Yani gün yüzüne çıktık.
 
 Zaten gelirken öyle gelmişti oruç ve Ramazan; "Yok mu bende arınmak isteyen, yok mu bende yıkanıp temizlenmek isteyen" diye bütün bir insanlığa seslenerek gelmişti. Ve bu görevini çok somut bir şekilde yaptı ve gidiyor şimdi.
 
Bugünden sonra yapacağımız en büyük yanlış, başımıza gelecek en büyük felaket, böylesine güzel bir arınmadan sonra, bunca kirlerden kurtulduktan sonra, kendimizi yeniden kirlenmeye terk etmektir. İçinde boğulduğumuz borç batağından Rabbimizin lütfuyla kurtulduktan sonra bilinçsizce ve pervasızca yeniden borçlanmaya başlamaktır. Ve bir sonraki Ramazana yine aynı yerden başlamaktır, kaldığımız yerden kirlenmeye başlamaktır.

Belki birileri için Ramazandan Ramazana kirlerden arınmak, borçlardan kurtulmak, günahları affettirmek de güzel bir şeydir. Hele bu kadarını olsun yapamayanlarla kıyaslandığında"
 
Fakat Allah"ın Dinini hayata kılma mücadelesi veren Müslümanlar için bu bir kayıptır, sınıfta kalmaktır ve her sene aynı sınıfta okumaktır.
 
Yani gelecek yıl Ramazanda bir üst sınıfa geçmiş olalım, yeni bir merhaleye ulaşarak girelim, yeni planlarımız ve projelerimiz olmalıdır gelecek yıl Ramazan için. Bunun yolu da, bugünden itibaren o zamana kadar artık bir daha kirlenmemektir.
 
Ramazanla elde ettiğimiz bu enerjiyle gelecek yıla kadar yeni mesafeler almalıyız.

Her sene aynı dersleri okuyan bir öğrenci gibi Rabbimizin Kitabıyla olan ilişkimiz hep aynı yerde kalmamalıdır.

Bunun yolu da, ilim, amel ve ahlak adına Ramazanda yaptığımız bütün güzellikleri bayramdan sonra da bıraktığımız yerden devam ettirmektir.
 
 

Şeytana bayram yaptırmak

Eğer bu tavsiyelerimiz ağır geliyorsa, bunlara güç yetiremiyorsak, bari hiç olmazsa Şeytan"a bayram yaptırmayalım. Kirlenmeye daha Bayramla birlikte başlamayalım, Bayramı kirletmeyelim.
 
Bu bayram bizim bayramımız olsun, Şeytana bayram yaptırmayalım! Peki, şeytana bayram yaptırmak ne demektir? İyice düşündüğünüzde hemen bulur çıkarırsınız. Bayramı Müslümanca yapmadığınız takdirde Şeytan"a bayram yaptırmış olursunuz"
 
En başta, velayetimiz altında bulunan bayanların durumuna Allah için dikkat edelim.

Bayramı bahane ederek edep ve hayâ çizgilerini aşan kıyafetlerle orta yere salacağımız kızlarımız ve yakınlarımızdan dolayı Şeytan"ın bayram edeceğini unutmayalım.

Haremlik selamlık çizgimizi çiğnemek suretiyle, daha da tehlikelisi, kendilerine haram olanlarla tokalaşma ve iç içe olmak suretiyle de Şeytan"a bayram yaptıracağımızı unutmayalım.
 
Yine, bayramı bahane ederek yapacağımız israf ve savurganlık, sılayı rahmi terk etmek veya sınırlı tutmak suretiyle de Şeytan"ı sevindireceğimizi unutmayalım.
 
Rabbimden niyazım, her bayramımız bir öncekinden iyi olsun, günümüz günümüzden hayırlı olsun, Bayramınız bu anlamda gerçekten mübarek ve bereketli olsun!

doğruhaber

Bu yazı toplam 1650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar