Bir Çeçen Daha İade Ediliyor

Bir Çeçen Daha İade Ediliyor

3 gündür Atatürk Havalimanında bekletilen ve yaptığımız tüm girişimlere rağmen görüştürülmediğimiz Mikail Bogatyrev...

3 gündür Atatürk Havalimanında bekletilen ve yaptığımız tüm girişimlere rağmen görüştürülmediğimiz Mikail Bogatyrev adlı Çeçen öğrencinin bu akşam geç saatlerde Rusya'ya iade edilmek üzere Mısır'a gönderileceği öğrenildi.

Daha önce Mısır'da Ezher Üniversitesinde okuyan Mikail'in ağabeyi de geçtiğimiz yıllarda şehit edilmişti.

Mısır'a iade edilmesi halinde Rusya'ya teslim edileceğine inandığımız bu kardeşimiz için bugün MAZLUMDER avukatı Arife Gökkaya ve İMKANDER Başkanı Murat Özer havalimanında bir basın açıklaması yaptı.

Yazılı bir dilekçe ile Türk makamlarına, iltica etmek istediğini ileten Mikail'in dilekçesini polis kabul etmedi. Uluslararası hukuka göre Türk polisinin suç işlediğini bildiren Mazlumder avukatı Arife Gökkaya olay yerinde tutanak tutarak görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Olay yerine gelen Mikail'in Türkiye'de yaşayan ablası Mariam Bogatyreva da gözyaşlarını tutamadı. Mısır'ın onu Rusya'ya iade edeceğini ve bir daha kardeşinden haber alamayacağını söyleyen Mariam yetkililere seslenerek, "lütfen, biz bu muameleyi hak etmiyoruz" dedi.

Murat Özer ise "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son dönemlerde Çeçenlere karşı takındığı tavrı anlayamıyoruz." dedi.

Mikail'in şu anda havalimanında tutulduğu hücrede baygınlık geçirdiğini ancak polisin ambulans dahi çağırmadığı bilgisi derneğimize ulaşmış durumdadır.

 İMKANDER GN BAŞKANI MURAT ÖZER

 MAZLUMDER AVUKATI ARİFE GÖKKAYA