Bir "Çağrı" da Ukrayna'ya

Bir "Çağrı" da Ukrayna'ya

ABD, gösterilerin sürdüğü Venezuela'dan sonra Ukrayna'ya da bir "çağrı" yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Ukrayna hükümetini, ülkedeki durumu derhal yatıştırma ve ileriye dönük barışçıl bir yol konusunda muhalefetle diyaloğu yeniden başlatmaya çağırdı.

Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Kiev caddelerindeki "kabul edilemez" şiddet konusunda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın doğrudan Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'e ilettiği derin endişeleri paylaştığını bildirdi.

Psaki açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i ve Ukrayna hükümetini, durumu derhal yatıştırmaya ve ileriye dönük barışçıl bir yol konusunda muhalefetle diyaloğuyeniden başlatmaya çağırıyoruz. Ukrayna'daki derin bölünmeler, daha fazla masum kan dökülerek iyileştirilemez" ifadesini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i arayarak, Kiev'de meydana gelen şiddet olaylarına dair derin endişesini dile getirmişti. Biden, Yanukoviç'i, hükümet birliklerini geri çekmeye ve azami itidal uygulamaya çağırmıştı