Bir Aileyi Daha Evsiz Bıraktılar

Bir Aileyi Daha Evsiz Bıraktılar

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Tubas şehrine bağlı Re’as el-Ahmer beldesinde Filistinli bir aileye ait 8 yapıyı yıktı.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgalci İsrail güçleri Tubas şehrine baskın düzenledikten sonra Filistinli Cihat Beni Avda'ya ait ev olarak kullanılan vagonu, su depolarını ve ahırı yıktığı belirtildi.
Yıkımın gerekçesi olarak işgalci İsrail güçleri yapıların ‘ruhsatsız’ olduğunu ileri sürdü.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları, sadece geçen yıl Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerini "ruhsatsız" olduğunu gerekçe göstererek yıktı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.
Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İşgalci İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C" bölgesinde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.