Bingöl’de PKK'ya Büyük Operasyon Başlatıldı

Bingöl’de PKK'ya Büyük Operasyon Başlatıldı

Bingöl’de, 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Havadan Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerin destek verdiği operasyona çok sayıda asker katılıyor.
GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar ile Su Durağı köyleri arasında yol kesen PKK’lıların yakalanması için bölgeye zırhlı araçlarla gönderilen güvenlik güçlerine yapılan mayınlı saldırıda 3 askerin şehit, 6 askerinden yaralanmasının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlarla çok sayıda askerin katıldığı operasyona, havadan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler de destek verirken, bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.
YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Öte yandan, saldırıda şehit olan ve yaralanan askerlerin isimleri ve memleketleri kesinleşti. Şehit olan, Osmaniye nüfusuna kayıtlı astsubay Muhammed Gürlek, Manisa nüfusuna kayıtlı uzman jandarma çavuş Haşim Dirik ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Musa Saydam’ın cenazelerinin Bingöl Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsilerinin ardından, memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.
Yaralılar, binbaşı Erdinç Demiral, astsubay Olcay Akdeniz, astsubay Emre İlter, uzman çavuş Arif Ünal, uzman çavuş Muzaffer Taş ve uzman onbaşı Metehan Doğru’nun ise Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.