Bingöl'de Mursi'ye Verilen İdam Kararına Tepki

Bingöl'de Mursi'ye Verilen İdam Kararına Tepki

Memur-Sen öncülüğünde Bingöl merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yapılan protesto eylemine katılan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile siyasiler, İlke Haber Ajansı'na konuştu.

Memur-Sen öncülüğünde Bingöl merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yapılan protesto eylemine katılan Sivil Toplum Kuruluşları  temsilcileri ile siyasiler, İlke Haber Ajansı'na konuştu.
 
"Biz bu kararların arkasında emperyalist güçler, Siyonizm, Avrupa olduğunu biliyoruz"
 
Mısırdaki idam kararların, hiçbir  insanlık ve hukuk kuralları çerçevesinde verilen kararlar olmadığını belirten HÜDA PAR'ın Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, "Bunlar tamamen emperyalist güçlerin, Siyonizm'in gücünü arkasına alan katil Sisi'nin,   ihvan liderleri  Müslüman kardeşlerimize yönelik vermiş olduğu karalardır. Biz bu karaların arkasında emperyalist güçlerle, Siyonizm ve  Avrupa'nın  olduğunu biliyoruz. Bu karalar tamamen İslam düşmanlığı sonucu verilmiş kararlardır. Avrupa,  israil ve emperyalist  güçlerini ile,  iş birlikçi İslam ülkelerindeki liderleri,  sessiz kaldıkları için lanetliyoruz. İslam ümmeti bu tür karalara yüksek sesle tepki göstermeli. STK'lar da  tepki  göstermelidir. Çünkü İslam coğrafyası tamamen kan ve göz yaşı içerisindedir.” şeklinde konuştu.
 
"Bu hukuksuzluğa tüm İslam alemi bir ‘dur' demelidir"
 
Sağlık-Sen Bingöl İl  Başkanı Bilal Aslan ise,  “Bir halkın seçtiği bir liderin şahadete gidiş serüvenini seyrediyoruz. 21. asırda Müslümanların artık kendi özgür iradeleriyle bile seçtiği insanların, nasıl görmezden gelindiğini  herkesin görmesi gerekiyor. Dolayısıyla Müslümanların uyanması gerektiğini söylüyoruz. 90 yıldır yaşananlar, bugün Mısır'da yaşanmaktadır. Mısır bugün kendi Menderes'ini idam etmektedir. Bu yüzden Mısır uyanmalıdır, tüm İslam alemi buna bir ‘dur' demelidir.” sözlerine yer verdi.
 
"Halkın oylarıyla seçilen Bir Cumhurbaşkanı idam ediyor"
 
“Mısır'da olan zulme karşı, Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız "diyen Eğitim-Sen  eski Bingöl il Başkanı Yunus Kava ise, "Müslümanların  bir deyişi vardır; ‘Eğer bir zulme engel olamıyorsanız, en azından onu duyurun.' diye.  Biz de sesimizi yükseltmeliyiz. Bugün dünyadaki bütün Müslümanlar tarafından ses çıkartılması gerektiğini söylüyoruz. ABD- israil Mısır'da darbe yaptılar, halkın oylarıyla  seçilen Muhammed Mursi'yi işbirliği yaparak idam ediyorlar. Bütün Müslümanların bu tür konularda hassas olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
 
"İslam ümmeti  olarak bu hukuksuzluğa karşı ses vermeliyiz"
 
Genç Memur-Sen  Bingöl İl Başkanı Haluk Kaçan'da “Bizler ümmet olarak, emperyalistlerin vermiş olduğu bu kararları kabul etmediğimizi göstermek için toplandık. Bundan sonra da cuntacı rejimin verdiği ve vereceği kararları kesinlikle kabul etmeyeceğiz.  Buradan tüm İslam ümmetinin gençliğini, bu tür olaylara ve kararlara ses çıkartmaya  davet ediyoruz." dedi.
 
"Cuntanın idam kararlarını lanetliyoruz"
 
İdam kararlarını nefretle kınadıklarını ifade eden  Bingöl İHH Derneği  Başkanı Muhittin Gilli ise, "Yüzde 52 oy ile halk tarafından seçilen meşru bir cumhurbaşkanı, cunta rejimi tarafından idama mahkum edilmektedir. Bir de dünya İslam Alimler Birliği Başkanı  Yusuf el Kardavi  gibi bir insan için idam kararları veriliyor. Müslümanlara kan kusturan Hüsnü na Mübarek gibi biri affediliyor.  Ama halk tarafından seçilen bir meşru Cumhurbaşkanı idam ile yargılanıyor. Buna sessiz kalan bütün Müslümanları kınıyoruz. Bu tür çirkin kararları verenleri buradan lanetliyoruz." şeklinde konuştu. 
 Kaynak : İLKHA