Binali Yıldırım'dan Çok Önemli İstanbul Açıklaması

Binali Yıldırım'dan Çok Önemli İstanbul Açıklaması

AK Parti Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

AK Parti Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi önce kazandığını söyleyip açıklama yaptı. Sonra bizde elimizdeki bilgilere göre açıklama yaptık. Ertesi gün Sadi Güven yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu söyledi. 

seçim sonrasında çıkan anormallikler, yolsuzluklar olduğunu gördük. Bu olayı ikiye ayırmak gerekir: Bir yargısal süreç. İki seçim günü yaşananlar. 

Yargı süreci devam ediyor. Partiler çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu. 2014 seçimlerinde AK Parti 84 itiraz yapmış. 77'si reddedilmiş 7'si kabul edilmiş. CHP 44 itiraz dilekçesi vermiş 4'ü kabul edilmiş.

2019 seçimlerinde toplam 522 itiraz var. 13'ü kabul edilmiş. Burada kim var? Tüm partiler var. Herkes itiraz hakkını kullanmış. 

İlk itirazlar 1946'da olmuş. Bunu da ilk yapan CHP'dir. Bugün bu itiraza tahammülsüzlük anlaşılır değildir. CHP Ankara'da 2014'te itiraz etti. Sonrasında AİHM'e götürdü. 

İki aday birbirine yakın oy aldığı halde. Neden aradaki fark benim lehime artmaktadır? Yanlışlık varsa. Neden bir adayın oyları artıyor. Sandıklar seçimde iç edilmiş. Başlangıçta 27 bin açıklanan rakamlar bugün 12 bin 200 seviyesine gerilemiştir. Bir şeye İstanbullular'ın dikkatini çekmek isterim. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10'u sayıldı. Hepsi sayılmadı. Karşı taraf buna izin verseydi. Durum lehimize değişecek. Seçimin bu şekilde dönüşmüş olması tatsız bir durum. İstanbul gibi bir ilin başkanının şaibeli şekilde kazanması pek hoş bir durum olmaz. 

Biz başından beri hukuk, adalet diyoruz. Dolaysıyla işleyen süreç bundan ibarettir. YSK bu işin patronudur. İşi tamamen YSK yönetmektedir. Bizim bir kısım taleplerimiz kabul, bir kısım taleplerimiz reddedilmiştir. Maltepe'deki süreç de tamamlanınca YSK bir karara varmış olacak. Ben bu noktada şunu anlamış değilim. Ortada bir tahammülsüzlük var. Seçimin kazanının kararını veren YSK'dır. Belediye başkanıyım diye ortada dolaşırsan YSK'nın vereceği kararı baskı altına almaktan başka ne işe yararsın? Hakimler hukuka göre karar verir. Hepimize düşen sukunetle beklemektir. Dış ülkelerden medet beklemek insanımızın canını sıkmaktadır. Ben sayın İmamoğlu'nu, rakibime YSK'nın vereceği kararı sukunetle beklemeye davet ediyorum.

Yapılan şaibeler sadece oy hırsızlığından ibaret değil. Büyükçemece'de yapılanlar ortadadır. Büyükçemece için herkes seçmen nakli yapılıyor deniyor. Siz sahtekarlık yapıyorsunuz. MHP ilçe başkanının evinde 6 seçmen yazılmış. Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz. Mansur Yavaş soyadı gibi hareket etmiş. Kendisine verilmiş hakkı aldı. Gerçekten kendisini tebrik ederim. Ama İmamoğlu sakin olarak beklemedi. Yok maça gidiyor. Hukuk devletinde bağıran çağıran galip çıkmaz. Parmak sallamakla hiçbir hukuk adamına karar verdiremezsiniz. Bu oy sayımında o kadar çok usulsüzlük gördük ki: Bu seçim mundar olmuş bir seçimdir. 

AK Parti İstanbul milletvekili Abdullah Güler:

Maltepe'de şu an oy sayımı devam ediyor. 22. madde çok açık. Büyükşehir belirlenebilmesinin 39 ilçenin birleşitirilmiş tutanaklarının il seçim kurulan verilmesi gerekir. Şu anda Maltepe ilçesinde tamamlanmadan İl seçim kurulu mazbatayı veremez. Büyükçekmece'de ilçe nüfus müdürlüğünde çalışan ve şu an tutuklu olan şahıs usulsüz seçmen kaydı yapmıştır. Seçmen olarak hukuken tanınması mümkün olmayan 11 bin kişinin olduğu gözükmektedir. Şimdi siz nüfus kayıt sisteminde olmayan kişileri Büyükçekmece'de oy kullandırdınız. Şimdi YSK bunu inceleniyor. Aradaki fark zaten 4 bin. Hiçbir vasfı olmayan kişilerin sandık başkanı yapıldığı ortaya çıktı. Usule uygun şekilde seçim yapılmadı. Yine bölgede daha birçok usulsüzlük için yaptığımız başvuruyu YSK inceliyor. 

6 ilçemizde yaptığımız itirazlara İl seçim kurulu itirazımızı kabul ettik. Sonrasında CHP buna itiraz etti. Bu sayımların durdurulmasını ve engelleyen CHP'dir. Sonra biz buna itiraz ettik. YSK bunu kabul etti. Oy sayımını hızlandıralım dedik. CHP heyeti sayım tasnif ekibinin kaldırılmasını talep ettiler ve kaldırıldı. Mazbata mazbata diye tutturuyorlar ya. Bu kez gidip ilçe seçim kuruluna gidip tasnif ekibi istediler. Baskıyla, zorla bunu kabul ettirdiler. 

Maltepe'de Sayım tasnif ekibini zorla kurdular. Bir tane hakimin kararıyla karar çıkarttılar.