Binali Yıldırım: Sözlerim Çarpıtıldı

Binali Yıldırım: Sözlerim Çarpıtıldı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Şahsıma yöneltilen 'Seçimlerde koalisyon ihtimali görüyor musunuz?' şeklindeki soruya vermiş olduğum yanıt, bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak yer almıştır" dedi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kendisine yöneltilen "Seçimlerde koalisyon ihtimali görüyor musunuz?" şeklindeki soruya verdiği yanıtın bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak yer aldığını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, bugün İzmir'de basın mensuplarıyla yaptığı bir sohbet sırasında, kendisine yöneltilen "Seçimlerde koalisyon ihtimali görüyor musunuz?" şeklindeki soruya verdiği yanıtın bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak yer aldığını ifade etti.

Söz konusu soru üzerine "AK Parti tek başına iktidardır. Koalisyon olmaz" cevabını verdiğini aktaran Yıldırım, bunun dışındaki yorum ve değerlendirmelerin tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti.
YILDIRIM NE DEMİŞTİ ?
AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım'ın dün Doğan Haber Ajansı tarafından üyelerine servis edilen "Azınlık hükümeti"yle ilgili haberi şöyleydi: 
"AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım "Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz, Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur" dedi.

Gazetecilerin, HDP'nin barajı aşması, MHP'nin oy oranını yükseltmesi durumunda koalisyon senaryolarının da siyasi kulislerde hatırlatılması üzerine Yıldırım net konuştu. Yıldırım, "Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz. Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur. Ama buna ihtimal vermiyorum. Vatandaş belki bizim notumuzu biraz kırar. İnşallah istikrar ve güvenin devamı yolunda oy kullanır, aklıselim karar verir" dedi.