Binali Yıldırım o iddiaları ilk defa cevapladı

Binali Yıldırım o iddiaları ilk defa cevapladı

A Haber’de Banu El’in sunumuyla yayınlanan ‘Aklın Yolu’ programı AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım’ı konuk etti.

Yıldırım gündemdeki önemli başlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Başbakanlık makamıyla ilgili adının adaylar arasında geçmesine de cevap verdi.

"ÖNCE ADAYINIZIN ADINA ÇALIŞIN" 
Bizim Yeni Türkiye hedefimiz var. 2023 hedefimiz. Cumhuriyetin 100. Yılı. Büyük Atatürk'ün ulusumuza koyduğu hedef: Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak. 'Çatı' adayı ortaya koyan parti liderleri, seçim geldi çattı ismini hala doğru telaffuz edemiyorlar. Kardeşim daha kolay telaffuz edilen bir aday bulsaydınız. Yahut da biraz çalışın. Her toplantıda ya adını eksik ya soyadını yanlış söylüyorlar.

"ÜLKEYİ YÖNETMEYE HEVESLENEN HESAP VERİR" 
Devlet içinde paralel yapılanmaya asla ve asla müsaade edilemez. AK Parti'nin yaşadığı bir durumda başka bir iktidar partisi olsa aynı şeyleri yapardı. Kayıt dışılık ne ekonomide ne devlet yönetiminde kabul edilebilir. Milli iradenin yetki verdiği siyaset kurumu devleti yönetir. Milletten yetki almadan yetki kullanan ortaya çıkarsa kaos ortaya çıkar. Devlet mekanizması kilitlenir. 17 Aralık-30 Mart arası yoğun şekilde yaşadık. Seçim sathında mücadelemizi verdik. Şimdi de hukuk zemininde veriyoruz. Bu işin içinde olanlar mutlaka hesabını verecekler. Türkiye hukuk devletiyse hukuka karşı yetkisini aşan, siyaset alanını dizayn etmeye çalışan, ülkeyi yönetmeye heveslenen, seçilmiş Başbakan'ı alaşağı etmeye çalışan teker teker hesabını verecek. 

"BAZI VEKİLLER YETKİSİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR"
Yargılamayı yavaşlatmaya yönelik faaliyetler oluyor. Siyasiler tarafından yapılması düşündürücü ve kabul edilemez. Biz milletvekili olarak dokunulmazlık zırhımızı kullanmak suretiyle kolluğun önüne çıkarsak yargılamayı yaparsak önüne kendimizi koyarsak normal yargılamalara iyi örnek teşkil etmez. Bu bir yetkinin, hakkın kötüye kullanılmasından başka bir şey değildir. Yargılama sonuna kadar gidilecek. Hiç kimse devletle bilek güreşine tutuşamaz. Tutuşursa alır dersini. Şimdi de o yapılıyor. 

"BEDDUA İSLAMİYET'TE YOK" 
Dilin zekatı hayr söylemektir. Biz böyle biliyoruz. Hele hele dini ilimleri almış bir insanın ağzını hayra değil de şerre açması, dua yerine beddua etmesi ne İslamiyet'te var ne insanlığa sığan bir şey. Peşinen kabul edilemez. Kötü söz sahibine aittir. Yavaş yavaş toplum gerçekleri daha iyi görüyor. Cemaatlerin görevi irşad etmek olmalı, siyasetin görevi de ülke yönetmektir. Cemaat ülkeyi yönetmeye kalkarsa çatışma kaçınılmazdır. İlk raund 30 Mart'ta bitti. Bu işin üstü kapanmadı. Devlet içinde paralel yapılanma tamamen ortadan kalkana kadar bu mücadele devam eder.

"313 ÜYEMİZ BAŞBAKANLIK YAPACAK NİTELİKTE" 
AK Parti kurumsal kimliğini geliştiren bir parti. 12 yıl geçmişi var. 313 üyemiz var. Üyelerimizden her biri Başbakanlık yapabilecek kalitede ve nitelikte.