Binali Yıldırım İran  ile İlişkilerimiz...

Binali Yıldırım İran ile İlişkilerimiz...

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. Fırat Kalkanı Harekatı, İran ile ilişkiler ve ekonomiye dair önemli açıklamalar yaptı.


Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. Fırat Kalkanı Harekatı, İran ile ilişkiler ve ekonomiye dair önemli açıklamalar yaptı.


Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak Fırat Kalkanı Harekatı'na değindi. "Neden oradayız?" sorusuna yanıt verdi.

"Tehdidi yerinde boğduk"

"Neden oradasınız diye soruyorlar. Oradayız çünkü vatandaşımızın güvenliği önce gelir. Ordayız çünkü Gaziantep'e, Kilis'e, sınır boylarındaki yerleşim bölgelerine her gün bir havan düşüyordu, bir roket geliyordu. İşte o roketleri durdurmak için oradayız. Nitekim durdurduk. Kilis'e atılan roketleri, havanları yerinde durdurduk. Gaziantep'teki vatandaşımın güvenliği sağlandı. O tehdidi yerinde boğduk. Harekatla DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta yaraları sarıyoruz, diyen Başbakan, "Hastaneleri onarıyoruz. Yolları, altyapıyı yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 50 bin insanı evlerine yerleştirdik." dedi.

Yıldırım, Türkiye ile İran arasında gerginlik olduğu iddialarına dair de konuştu: "Ufak tefek alınganlıklar olabilir ama hiçbir zaman İran'la ilişkilerimiz belirli bir düzeyin altına inmez" dedi, "Alınganlıklar da aşılır. Barış için çok değerli adımları birlikte atıyoruz" ifadelerini kullandı.

 "2- 3 ayda rayına oturur"

Yıldırım, ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İki ya da üç aya kalmaz ekonomi rayına girecek. Yatırımı önemsiyoruz. Vatandaşın desteği çok önemli. O destek sayesinde, ekonomimize karşı yapılan algı operasyonunu geri çevirdik. Bakın bankalarımızın standardını AB kabul etti. Not veren derecelendirme kuruluşlarının aksine. Finans sektörü sapasağlam. AB standartlarının da üzerinde. 2017 yatırımların yoğunlaştığı bir yıl olacak" dedi.