Bin 193 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bin 193 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 193 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 193 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 70 gündeki (7 Temmuz-13 Eylül) terör saldırılarında 118 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 28 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 345 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 121 terörist etkisiz hale getirildi; 18'i yaralı 50 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 381 kişi gözaltına alındı, bunlardan 664'ü tutuklandı.

TSK'nın operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 193 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Siirt Kurtalan ve Hakkari merkezde tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylara yer verildi.

Buna göre, 10-12 Eylül arasında, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Silvan'da, 12 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda, el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış yedi piknik tüpü, daha önceden gasbedilmiş bir araç, muhtelif cins ve miktarda hafif silah mühimmatı, tıbbi malzeme, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, çok miktarda yaşam malzemesi ve mutfak eşyası ele geçirildi.

Bingöl Genç'te, dün, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, bir inşaat firmasına ait beton mikser kamyonu durdurularak yakıldı.

Siirt Kurtalan ve Hakkari merkezde de tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Son 24 saatte yaşananlar

Karlıova-Erzurum karayolunda yol kesen teröristlerin açtığı ateş sonucu bir uzman çavuş yaralandı.

Erzurum'dan Bingöl'e giden ve henüz ismi öğrenilmeyen bir uzman çavuşun kullandığı otomobil, Karlıova-Erzurum karayolunun Herdo Deresi mevkisinde yolu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca durdurulmak istendi.

Uzman çavuşun yola devam etmesi üzerine teröristler, uzun namlulu silahlarla aracın arkasından ateş açtı. Kolundan yaralanan uzman çavuş kendi aracıyla geldiği Karlıova Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahaleden sonra Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Olay bölgesinde bir aracı ateşe verdikten sonra kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, zırhlı polis araçlarının geçişi sırasında infilak ettirildi. Can kaybı ve yaralananın olmadığı olayda, zırhlı araçlarda hasar meydana geldi. 

Muş ve Kars'ta terör saldırıları

Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi'nde barikat kurup yolu trafiğe kapatan teröristler, olay yerine gelen zırhlı polis aracına, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle teröristler kaçtı.

Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki lojmanlara, binaların bulunduğu Milli Egemenlik Caddesi'nden geçen bir pikaptan bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarla saldırı düzenlendi. 

Teröristlerce art arda ateşlenen iki roketten biri, emniyet müdürlüğü önündeki polis panzerine, diğeri ise ağaca isabet etti. Güvenlik güçleri saldırıya ateşle karşılık verdi. Yaralanma ve can kaybı yaşanmayan saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

Erzurum'da 2 terörist yakalandı, Şırnak'ta 7 terörist teslim oldu

 Erzurum'un Çat ilçesinde düzenlenen operasyonda, yanlarında uzun namlulu silah ve polis elbisesi bulunan terör örgütü PKK'ya mensup 2 kişi yakalandı. Gözaltına alınan teröristler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Erzurum'un Çat ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki karayolu, bir grup terör örgütü mensubunun eylemi nedeniyle ulaşıma kapatılarak, güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı. 

 Karayolunun ulaşıma kapatılması nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. 

Şırnak'ta terör operasyonu: 13 gözaltı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekiplerince Balveren beldesi, Geçitboyu ve Dağkale köyleri ile Özveren ve Gözlüce mahallelerinde 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 13 kişi suç unsurlarıyla yakalanırken, 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Şahısların sorgularının ardından savcılığa sevk edileceği bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cizre ilçe merkezinde dün 19.00'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 07.00 itibarıyla kaldırıldığı kaydedildi.

Cizre'de açılan hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması ve bölgede konuşlu teröristlerin yakalanmasına yönelik 4 Eylül'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı da 12 Eylül Cumartesi günü 07.00'de kaldırılmıştı.

Cizrelilerden terör örgütü PKK'ya tepki

 Yaklaşık 3 aydır Cizre'de gerçekleştirdikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin yanı sıra vatandaşları da hedef alan terör örgütü PKK mensupları, halkı tedirgin etmeye devam ediyor.

Nur, Cudi ve Yafes mahallelerinde yuvalanan teröristler açtıkları hendekler ve oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getirdi. Vatandaşlar araçlarıyla sokaklarına giremezken bu durum sağlık ve itfaiye ekiplerinin vakalara zamanında müdahalesini de engelliyor.