Bilseydim Bank Asya'ya ortak olmazdım

Bilseydim Bank Asya'ya ortak olmazdım

Bank Asya'da yüzde 2.23 hisseyi elinde bulunduran Sanko Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 5 yıldır yıldır genel kurula gitmediğini belirterek, 'Burası finansal şirketti. Sonradan bankaya dönüştü. Olmaması için karşı çıktım. Zaten ban

Bank Asya’da yüzde 63’lük paya TMSF’nin el koyması kamuoyunda yankı uyandırdı. Banka’da yüzde 2.23 hisseyi elinde bulunduran Sanko Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TMSF’nin Bank Asya’daki imtiyazlı yüzde 63 hisseye el koymasına ilişkin olarak, “Bu, kanuni haklarıdır” dedi. Kendisinin beş yıldır genel kurula gitmediğini söyleyen Konukoğlu, şunları söyledi: “Ne bankadan kredi aldığım var, ne bankaya yatırdığım bir para var. Ne de bankadan çektiğim bir para var. Yani biz, pasif ortak olarak yıllardan beridir devam ediyor. Herhangi bir şekilde ne yönetimdeyiz, ne gidiyoruz, ne geliyoruz.”

ALAN VARSA PAYIMI HEMEN SATARIM

Bank Asya’daki yüzde 2.23’lük hissesini satmak istediğini de dile getiren Konukoğlu, “Zaten satmak için epey uğraştık. Ancak bir türlü satamadık. Elimizde kaldı yani. Söyleyecek bir şey yok” dedi. Sermaye artırımlarına da katılmadığı için oradaki payının sürekli düştüğünü dile getiren Konukoğlu, “Alan varsa hemen satarım. Hazine’ye hibe bile ederim. Sorun değil” dedi.

BİLSEYDİM ORTAK OLMAZDIM

Abdülkadir Konukoğlu, ortak olduğunda banka olmadığını dile getirerek, “Burası bir finansal şirketti. Sonradan bankaya dönüştü. Ve ben olmaması için de o zaman karşı çıktım. Ancak yapacak bir şey yoktu. Zaten banka olsaydı ortak olmazdım. O zaman arkadaşların ısrarı üzerine girdik” dedi.

HİÇ BİR ŞİRKETİ BANK ASYA İLE ÇALIŞMAZ

Bankaya geliş gidişinin de olmadığını dile getiren Konukoğlu, “Zaten ne gidiyorum, geliyorum. Benim hiçbir şirketim Asya Bank ile çalışmaz. Elimden çıkaracağım ama çıkartamadım. Ben zaten bankacılığı sevmiyorum. Faiz olduğu için… Zaten isteseydim ben banka kurardım. Ama hiçbir zaman için böyle bir teşebbüste bulunmadım. Ben iki yerde yokum. Bir alkol olan yerde, iki faiz olan yerde yokum” dedi.

HAMİDE HANGÜL / YENİ ŞAFAK