Bill Gates Salgının Ne Zaman Biteceğini...

Bill Gates Salgının Ne Zaman Biteceğini...

Koronavirüs salgınının sorumlusu olduğu yönünde iddialar bulunan Bill Gates salgının ne zaman biteceğine dair tahminlerini paylaştı.

Koronavirüs salgınının sorumlusu olduğu yönünde iddialar bulunan Bill Gates salgının ne zaman biteceğine dair tahminlerini paylaştı. Gates, zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini düşündüğünü söyledi.

Dünyayı esir alan ve 720 binden fazla insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken Microsoft'un kurucusu Bill Gates, salgının ne zaman biteceğine dair açıklamalarda bulundu.

'ETKİLEYİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR'

Salgının sona ermesi için en az 1 yıla daha ihtiyaç olduğunu belirten Gates, aşı ve ilaç konusunda oldukça etkileyici gelişmelerin yaşandığını söyledi. Gates, zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın geri kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini belirtti.

Çin ve Rusya’daki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini de iddia eden Gates, "Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Gates geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda da bilim insanlarının oldukça güvenli ve verimli bir aşı geliştireceğine inandığını ifade etmişti. Gates, bunun sebebi olarak ise dünya genelindeki 160'dan fazla aşı çalışmasını göstermişti. Gates ayrıca, insanlara mikroçip takmak için salgını yaratmış olabileceği yönündeki iddialarını yalanlamıştı. (Ajanslar)