Bilal Erdoğan Hakkında ki İddialar İçin Ne Dedi ?

Bilal Erdoğan Hakkında ki İddialar İçin Ne Dedi ?

İmam Hatiplilerin 100. Yıl Programı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili iddialar için net konuştu.

Erdoğan,  hocası Bekir Topaloğlu ile ilgili bir anısını anlatırken, oğlu Bilal Erdoğan'la ilgili muhalefetiniddiaları için de 'Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniyeyanımda tutmam, evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum' dedi.

 

Erdoğan, şunları söyledi;

Sevgili muhterem hocamız Bekir Topaloğlu'nun bir hatırası var ki anlamlı 1955 yılında İstanbul'da, ben orada hazırlık kursa gittim.

Bir gün matematik hocası öğrencileri topluyor diyor ki;  "Çocuklar öğretmenler kurulu olarak toplandık. Sizleri tebrik etmeye karar verdik. Şu okul bahçesinin dışından, bahçeye sarkan meyve ağaçlarına günlerdir el süremediniz. Bir tanesini bile koparmadınız. Her günaltında oynadığınız halde o ağaçtaki elmalara dokunmadınız. Sizi bunun için tebrik ediyoruz diyor." Bu gururu bu şerefi inşallah son nefese kadar onurla taşıyacağım. Yetmezdört çocuğum da elhamdülillah imam hatipte okudular, oradan mezun oldular. İkisi Kartal, ikisi Kadıköy olmak üzere. Ben onlardan razıyım, rabbim de razı olsun inşallah.

 

 

EVLATLIKTAN REDDEDERİM

Son  zamanlarda   evlatlarımla   ilgili  olarak ana muhalefetin  yapmış  olduğu çamur atma propagandaları, şunu çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum. Kalk  evlatlarımın   sosyal  faaliyetleri üzerinde, kendileriyle alakası olmayan, vakıflarla  ilgili   çalışmadan  rahatsız olan bu  lider , önce kendisi  aynaya  baksın aynaya . 

Erdoğan imam-hatiplerin önemine değinirken 17 Aralık darbesine de çok sert çıktı. Başbakan İlim-yayma cemiyetini övdükten sonra paralel yapıyı yerden yere vurdu. Erdoğan, imam hatip okullarına destek verenleri anlatırken "İktidar, para, şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, hükümetler kurup, hükümetler yıkalım, devlet içinde devlet olalım, ananas cumhuriyeti kuralım demediler" dedi.

 

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Sevgili genç evlatlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlaıyorum. Esselamü Aleyküm ve rahmetullah. ÖNDER'e teşekkür ediyorum. Üsküdar Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. İmam-Hatipler'de kimlerin emeği varsa hepsine şükranlarımı sunuyorum.

"BİZ BEDDUAYLA DEĞİL DUAYLA GELDİK"

Biz beddularla değil dualarla geldik. Yolumuza da öyle devam edeceğiz. 1951 yılında Adnan Menderes'e Milli eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Saadettin Ökten'e şükranlarımı sunuyorum. Tüm İmam-Hatipli gönüllülere teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun.

"SİZLERE LAYIK OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

Fahri Kainat efendimiz s.a.v buyuruyor " Kişi öldükten sona amel defteri kapanır. 3 kişinin amel defteri kapanmaz. Sadakayı cariye verenler, Hayırlı evlat bırakanlar. Hayırlı amel işleyenler. Ben inanıyorum ki; amel defterleri kapanmayacak.

İnanıyorumm ki; imam-hatiplerden yetişen her iyi insan onların kabirlerini pür nur edecek.

Sizlere layık olduğumuz için mutluyum. Kamuda başörtülü çalışmanın önünü açan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

4+4+4 sistemini getirerek milletin evlatlarını okullarıyla buluşturan arkadaşlarıma teşekkür ederken, sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

"ÜZÜLMEYİN ALLAH BİZİMLE"

O yaradanın habibim dediğiydi. O Miraç'ta peygamberlere imamlık yapandı. Dışladılar, hakir gördüler. O çok sevdiği Mekke'yi terk etti. Hz. Ebubekir onun hüzünlendiğini görünce şunu dedi. "Üzülme Allah bizimle beraberdir" dedi.

O sabır ve tahammül Medine'de bir medeniyet nasip etti. O sabır ve tahammül onlara mekke'nin fethini nasip etti.

İmam-Hatiplerin de yolu o yoldur. Siz de çok üzüldünüz ama sabrettiniz. Kaderin üstünde bir kader var dedik. Hiçbir şey yapamadığımız zaman seccademize sığındık.

"BÜNYEYİ İŞGAL EDEN VİRÜSLERDEN OLMADIK"

Elimize silah almadık. Yerin altına inenlerden olmadık. Yerin üstü varken yerin altına inip bünyeyi işgal eden virüslerden olmadık.

Üstat Necip Fazıl'ın bir sözü var ya "Öz vatanında parya" Buradan çıkaracağımız şudur; bu yurt bizim. Biz bu toprakların evlatlarıyız. Biz aziz şehitlerin torunlarıyız. Bu toprak bizim. Bu vatan biizm. Bu şanlı bayrak bizim. Biz kendi topraklarında, kendi öz yurdunda silaha sarılmadık.

"TAKİYYEYİ MASKEYİ TERCİH ETMEDİK"

Takiyyeyi, maskeyi tercih edenlerden olmadık. Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Biz mücadelemiz hak ve hukuk mücadelesidir. Milletin kutsallarını yaşatma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Büyük Türkiye'dir.

Haklı olduğumuz mücadelede şiddeti, gayri meşru yollara başvurmayız. Türkiye için şahsi çıakrları ön plana çıkartamayız. Biz Allah'ın takdirini haşa yok sayıp menzile gitmek için her yolu mübah sayamayız.

"ALLAH'TAN BAŞKA GALİP YOKTUR"

Bize gelen emir gayet açıktır "Emrolunduğu gibi dosdoğru ol." ilke tanımayan bir mücadele vermedik.

Milletten ve milletin öz değerlerinden vazgeçmeyceğiz.

Endülüs Sarayları'nda şunu görürsünüz; "Allah'tan başka galip yoktur"

Sizlerle beraber milletime ve dünyaya sesleniyorum Hangi makamda olursak olalım. Kibri yanımıza yaklaştırmadık yaklaştırmayacağız.

Müslüman o kimsedir ki; onun dilinden ve elinden emindir.

Müslüman müslümana tuzak kuramaz. Bırakın müslümanı başka bir insana da kuaramaz. Bizler özellikle ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız.

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE KUL OLMAYIZ"

Biz Allah'tan başka kimseye kul olmayız. Herkesin hatası vardır. Cumhurbaşkanın da, Başbakanın da, Meclis Başkanın da hatası olur.

Allah'a çok şükür harama el uzatmadık. Harama el uzatılmasına da izin vermeyiz. Bir hesap günü var. O gün gelmeden kendimizi hesaba çekmeliyiz.

"ÇOCUKLARIM İLE GURUR DUYUYORUM"

Bekir Topaloğlu hocamızın bir anısını anlatıyor. 400 öğrencisiniz ve bahçedeki elma ağacına el sürmediniz. Sizi tebrik ediyorum. İşte imam-hatip budur.

Bu onuru son nefesime kadar onurla taşıayacağım. 4 çocuğum da imam-hatip mezunu. Ben onlardan razıyım. Rabbimde onlardan razı olsun.

Evlatlarımla ilgili olarak ana muhalefet iftira atıyor. Eğer çocuklarımdan bir tanesi yolsuzluğa bulaşırsa yanımda bir dakika tutmam ve evlatlıktan redderim.

"CHP ZAMANINDA HALK GİDECEK HASTANE BULAMIYORDU"

Bunların iktidarında halk gidecek hastane bulamıyordu. Yolsuzluğun olduğu bir hükümette bu kadar hizmet yapılabilir mi? Sağlıkta attığımız adımlar ortada. Eğitim'de büyük adımlar attık. 99 üniversite açtık.

Az önce ülkemize gelen öğrencileri gördüm. İmam-Hatip'lerin artık uluslarrası olduğunu gördüm. Şundan emin olun ki; imam-hatip nesline kara çalmasına izin vermeyeceğiz. İmam-Hatipli öğrencilerin de böyle bir şuur olduğunu biliyorum.

Şunu vurgulamak istiyorum; yolsuzluk konusunda atılan bu çamura karşı biz geldiğimizde milli gelir 230 milyar dolardı. 800 milyar doların üzerine çıkardık.

Yolsuzluğun olduğu bir hükümet bunu gerçekleştirebilir mi? IMF'e 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Bunu kapattık. Şimdi biz onlara 5 milyar dolar borç veriyoruz.

Merkez Bankamızda şu an 130 milyar dolar var. Biz Türkiye'de 10 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Bunlar 3. havalimanını çekemiyorlar. Hak tecelli etti tedbirler kalktı.

3. Köprüden rahatsız olanlar var. Bak şimdi yükseliyor. Bunlar bittiğinde istanbul trafiği de rahatlayacak. Bunlar Marmaray'ı çekemiyorlar. Abdülhamid'in rüyasını gerçekleştidik. Şimdi tünel girişi de yapılıyor. 2015'te o da bitecek.

imam-hatipli olarak Fatih'in nesliyiz. O karadan gemi yürüttü. Biz de arabaları denizin altından geçireceğiz.

"ANANAS CUMHURİYET'İ KURALIM DEMEDİLER"

İlim Yayma'nın başkanı rahmetli Yusuf amca vardı. Alalh ondan onlardan razı olsun.

Paralel devlet oluşturalım demediler. Hükümetler kurup hükümetler devirelim demediler. Sermaye yönetelim demediler. Ananas Cumhuriyet'i kuralım demediler.

Başınız öne eğilmesin. İnanıyorsanız mutlaka üstünsünüz. Unutmayın her karanlık gecenin sabahı vardır. Her kışın bir baharı vardır.

Yusuf'u kuyudan çıkartıp Mısır'a sultan yapan bir güç vardır. Musa'yı Firavun'un yanında büyütüp hakim kılan vardır.

 Sizler yeni ve büyük Türkiye'nin ve asımın neslisiniz. Ne diyor Akif " Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı,hatta boğarım!...
Boğamazsın ki!
Hiç olmazsa yanımdan kovarım.

Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

İşte Asım'ın nesli bu. Rabbim sizlerden razı olsun. Birlik ve dirliğimizi daim etsin. 100 yılın isimsiz kahramanlarını buradan rahmetle yad ediyorum.

haber 7