Bıktım bu çaresizlik ve umutsuzluk propagandasından!

'Emperyalistler bir hesap yaptılar mı o hesap kesin tutar' anlayışından yaka silkiyorum. Hep aynı şey. Libya mevzuunda da aynı şey. 'Emperyalistler kararlarını vermişler bir kere. Libya'yı işgal edecekler ve orada işbirlikçi bir hükümet kurup bir güzel saltanat sürecekler' muhabbeti. Hakikaten muhabbet yani. Hem de ihtiraslı bir muhabbet. Yüzlerinden adeta şehvet okunuyor bunu söyleyenlerin. Bunu söyleyenlerin hepsinin değil, ama 'Budur' diye kestirip atanların.

Yahu, insan bir 'Maazallah' der. 'İnşaallah emperyalistlerin hesapları tutmaz' der. 'Bu işin sonu hayr olur inşaallah' der. Böyle demedikleri gibi, diyenlere de demediklerini bırakmıyorlar. 'Rüya görüyorsun, saçmalıyorsun, salaklık ediyorsun' falan filan. Emperyalistler adına racon kesiyorlar ve o racona ters düşenleri tefe koyuyorlar. Nedir bu? Amerika'yı, İngiltere'yi, Fransa'yı kadir-i mutlak gibi mi görüyorlar? Libyalıların ve cümle Ümmet-i Muhammed'in iradesiz bir koyun sürüsü olduğunu mu düşünüyorlar? Öyleyse niye 'Her şey bitti' deyip bir kenara çekilmiyorlar da gazetelerde ve televizyonlarda yana yıkıla çaresizlik ve umutsuzluk propagandası yapıyorlar? Bu nasıl bir dava aşkı? Hangi davanın aşkı? 'Ey Müslümanlar! Ne deseniz boş, emperyalistlerin dediği olacak' mesajını yaymaktan ibaret bir dava mı olur?

Bir de, verdikleri Irak örneğinin ne kadar sorunlu olduğunu belirtmek isterim. Onların dediği gibi "Libya'da Irak'takinin aynısı olacak" ise, emperyalistlerin dediğinin olacağını nereden çıkarıyorlar? Emperyalistler 'Iraklı Şiiler bizi çiçeklerle karşılayacak, bizim işbirlikçimiz olacak' diyorlardı, ama Mukteda Sadr'a bağlı Şii milisler emperyalistleri roket atarlarla karşıladılar ve başlarda Amerikan işbirlikçisi gibi görünen iki büyük Şii bloku da ilk fırsatta Amerika'ya nanik yapmaya başladı. Amerika'yı kullandılar ve şimdi yavaş yavaş atıyorlar. İfrit oldukları Başbakan Nuri Maliki'den kurtulmak için ellerinden geleni yapan, hatta bozulan hesaplarını revize edip Baasçılara bile oynayan Amerikalılar avuçlarını yalıyorlar. "Irak'ta bir sürü petrol kuyusu almadılar mı?" Evet aldılar, ama her dedikleri de olmadı işte, olmuyor. Olanın ne kadar süreceği de şüpheli.

Hizbullah savaşçıları 2006'da İsrail'i yenilgiye uğrattıklarında da 'Bu zafer hikâye! Güvenlik Konseyi kararı gereği Lübnan'a yerleşecek olan BM Barış gücü Hizbullah direnişçilerini silahsızlandıracak' demişti bazı arkadaşlar. Şunu da eklemişlerdi: 'Emperyalistlerin planı başından beri buydu zaten.' Eee? Ne oldu? Aradan geçen 5 sene geçti, ama Hizbullah hâlâ dişine kadar silahlı. Üstelik beş sene önce güdümlü füzeleri yoktu, ama şimdi var.

Amerikalılar Irak'a girmeye hazırlanırken "Şiiler Amerikalılara sürpriz yapabilir" demiştim de, gülmüşlerdi. Hizbullah'ın zaferini kutlarken "BM Barış Gücü direnişçileri biraz zor silahsızlandırır" dememi de komik bulmuşlardı. Buyursunlar, buna da gülsünler: Emperyalistlerin Libya hesapları da tutmayacak inşaallah.

- Sonunda hesapları tutmayacak olsa bile, Libya'yı işgal etmeleri muhtemel değil mi? Bu tehlikeye dikkat çekmeyelim mi yani?

- İşgal tabii ki muhtemel ve bu tehlikeye tabii ki dikkat çekilmeli. Fakat bu işin önüne nasıl geçilebileceğine ve önüne geçilememesi halinde işgalin üstesinden nasıl gelinebileceğine dair bir şeyler de söylenmeli. Siz buna dair hiçbir şey söylemiyorsunuz ve üstelik işgalin önüne geçmek veya işgal gerçekleştiği takdirde onun asgari hasarla atlatılmasını sağlamak için NATO bünyesinde inisiyatif alan hükümete de cart curt ediyorsunuz.

Tekrar: 'Ey Müslümanlar! Ne deseniz boş, emperyalistlerin dediği olacak' mesajını yaymaktan ibaret bir dava olmaz be kardeşim!

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar