'Biji Serok Tayyip'te ne fenalık var Allah aşkına?

"Biji Serok Tayyip"te ne fenalık var Allah aşkına?

 

 


Kürtçe serbest mi yasak mı? 12 Eylül faşizmine tamam mı devam mı? Devlet bu konuda kesin bir karar versin artık!

Diyeceksiniz ki: "Kürtçe kitaplar, gazeteler, dergiler serbestçe basılırken, radyo ve televizyonlarda Kürtçe türküler serbestçe çalınırken, devlet televizyonu bile Kürtçe yayın yaparken 'Kürtçe serbest mi yasak mı?' diye sormak biraz anakronik kaçıyor!"

Ortada anakronik -ve dahî şizofrenik- bir manzaranın olduğu doğru, ama bu manzarayı arz eden ben değilim.


* * *
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen Cumartesi günü adı konulmamış 'Kürt açılımı' çerçevesinde Batman'ı ziyaret etti, selzedeler için inşa edilen 1250 konutun anahtar teslim töreninde "etnik farklılıklar bizim zenginliğimizdir" yolunda bir konuşma yaptı, Kürtlerin gönlünü almaya çalıştı" Çok iyi, çok güzel" Peki, Başbakan'ın koruma polislerinin orada Kürtçeye karşı aldıkları tavır neyin nesiydi?

İlgili haberi beraber okuyalım ve yorumlayalım: "Batman'da TOKİ'nin selzedelere yaptığı 1250 konutun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 bin kişilik topluluğa hitap etti. Törende AKP teşkilatları da kalabalık gruplarla temsil edildi. AKP Kozluk İlçe yönetimi, törene 'Biji Tayyip' (Yaşasın Tayyip) ve 'Serok Tayyip' (Başkan Tayyip) yazılı Kürtçe pankartlarla geldi. Güvenlik kontrolünden geçen Kozluklu AKP'lilerin pankartlarını gören Başbakanlık korumaları hemen müdahale etti. Koruma polisleri pankartları toplatırken, taşıyanların isimlerini de aldı."

Buyurun, buradan yakın!

Başbakan'a sevgi gösterisi yapan kalabalığın taşıdığı yüzlerce Türkçe pankart arasındaki iki Kürtçe pankarta tahammül edemeyen o polisler, "etnik farklılıklar bizim zenginliğimizdir" görüşüne katılmıyorlar galiba! Yahut, zenginliğimiz olan etnik farklılıkların böylesine masumane bir tezahürünü bile bastırarak, bizi 'fakirleştirmeye' çalışıyorlar!

AK Partili Kozluk Belediye Başkanı Hikmet Bahşi, "Başbakanımızı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla karşılamak için günler öncesinden hazırlık yaptık. Anlaşılamayan bir nedenle Kürtçe pankartları topladılar. TRT'de Kürtçe yayın hazırlığı yapılırken böyle bir uygulamayı anlayamadık. Başbakanımıza sevgi ve saygımızı pankartlarla göstermek istedik ama izin vermediler. Anlamak mümkün değil" diyerek şaşkınlığını ifade etmiş. AK Parti Kozluk İlçe Teşkilatı yöneticileri de "Sadece 'yaşasın' ve 'başkan' kelimesi Kürtçe yazılmıştı. Başbakanın korumaları üzerimize geldi, pankartları aldı. TRT'de Kürtçe yayında 'biji' ve 'serok' kelimelerine sansür mü uygulanacak? Bu ne tahammülsüzlük!" diyerek tepki göstermişler (Kaynak: Haber7). Az bile söylemişler!

"Biji Tayyip" ve "Serok Tayyip"te ne fenalık var Allah aşkına? Başbakan'a Kürtçe iltifat edilmesi koruma polislerini niçin rahatsız etti? Bunun birliğe-bütünlüğe hizmet eden tatlı bir jest olduğunu nasıl göremediler? Neyi koruyor bu korumalar? Başbakan'ı mı, 12 Eylül faşizmini mi?

O pankartları taşıyanların isimlerini de almışlar. Aman ne güzel! Hemen savcılığa bildirip dava açtırsınlar ve bu hain bölücüleri (!) hapse attırsınlar da Başbakan'ın 'Kürt açılımı' daha açılmadan kapansın ve 12 Eylül faşizminde en veciz ifadesini bulan totaliter rejim anlayışı payidar olsun!


* * *
Türkiye'nin başbakanını Kürtçe selamlamak isteyenlerin tepesine binenler, PKK'yı doğuran şartların ihyasından başka bir şeye hizmet etmiyorlar.

"Biji Tayyip" ve "Serok Tayyip" sloganlarına tahammül edemeyenler, ey! Bu kafayla gitmeye kararlıysanız, "Biji Serok Apo" sloganını paşa paşa sineye çekeceksiniz!

 

yenişafak

Bu yazı toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar