Biden Yemin Etti ABD  Karıştı

Biden Yemin Etti ABD Karıştı

ABD'de Joe Biden'in yemin etmesinin ardından sokaklar karıştı. Birçok eyalette göstericiler ile polis arasında çatışma yaşandı. 8 kişi göz altına alındı.

6 Ocak Kongre baskıyla birlikte tarihinde hiç görülmemiş olaylara şahitlik eden ABD'de Joe Biden'in yemin etmesinin ardından sokaklar tekrar karıştı. Portland, Columbus, Denver ve Sacramento'da antifa ve hükümet karşıtı gruplarla polis arasında çatışma yaşandı. 

ANTİFA DEMOKRAT PARTİ BİNASINA SALDIRDI

ABD'de sol örgüt antifa ve hükümet karşıtı yaklaşık 150 kişiden oluşan kalabalık Portland'daki Demokrat Parti binasına saldırdı. Grupla polis arasında yaşanan çatışmada, polis biber gazı kullandı. Portland Polis Departmanı, memurların protestocuların 'silah olarak kullanılabileceğini' düşündükleri pankartın direklerini çıkarmak için kalabalığa girdiğini ancak, gruptakilerin nesneler fırlatması nedeniyle biber gazı sıkıldığını bildirdi. 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 

PROTESTOCULAR ABD BAYRAKLARINI YAKTI

ABD'nin diğer bölgelerinde gösteriler yapıldı. Columbus, Denver, Sacramento ve Seattle'da protestocular, polis karşıtı sloganlarla binaları tahrip etti ve ABD bayraklarını yaktı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Denver'da iki protestocu gözaltına alındı. Göstericilerin hem Cumhuriyetçileri hem de Demokratları kınayan sloganlar attığı belirtildi.  (Ajanslar)