Biden: Erdoğan'dan Asla Özür Dilemedim

Biden: Erdoğan'dan Asla Özür Dilemedim

"Ben Erdoğan’dan asla özür dilemedim"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün akşam uluslararası haber kanalı CNN’e verdiği mülâkatta, ay başında Boston’daki Harvard Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a atfettiği sözler nedeniyle Erdoğan’dan özür dilediği yönündeki resmi açıklamaları yalanlayarak, “Ben ondan asla özür dilemedim” dedi.

ABD’de bu akşam yapılacak kritik ara seçimlerin hemen öncesinde siyaset analisti Gloria Borger’e konuşan Biden (72), Erdoğan’dan özür dilediği belirtilen olayı da değerlendirdi. Borger’ın, Beyaz Saray’dan yayımlanan resmi açıklamaya atıf yaparak Erdoğan’dan dilediği özrü hatırlatması ve “Hiçbir şey öğrendiniz mi” diye sorması üzerine “Bakın, öğrendiğim şey şu oldu: Duruşumu değiştirmiyorum” diyen Biden şöyle devam etti:

“Söylediğim gerçekti demedim diye bir şey söylediğim yok. Bazen herkes sahicilik aradığını söyler. Hayır özür dilemedim. Yaptığım şey… Eğer hakiki bir yanlış anlama varsa… Yoruma bakalım. Bana Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilediğim söylendi (Beyaz Saray’ın resmi açıklamasını kastediyor). Ben kendisinden asla özür dilemedim. Onu (Erdoğan'ı) iyi tanırım. Onunla ben ilgileniyorum. Kendisini aradım ve ‘Bak, yapılan haber söylediklerimi doğru aktarmıyordu. Benim söylediğim işte şuydu' dedim."