Beyrut'ta Büyük Patlama(FOTO-VİDEO)

Beyrut'ta Büyük Patlama(FOTO-VİDEO)

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda çok şiddetli bir patlama meydana geldi.

n başkentindeki Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama m

 

Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana geldi. 

PATLAMA "VAKUM ETKİSİ" YAPTI

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla da yaralı var. Patlamadan saniyeler sonra çekilen görüntüler ise dikkat çekiyor. Şiddetli patlama, etrafındaki havayı ısıtarak genleştiriyor, vakumize olan boşluğa etraftaki soğuk hava hücum ediyor. Mantar şapka oluşuyor ve yüksek irtifada soğuk havaya çarpıp düzleşiyor. Şok dalgası ve vakum etkisi, bir mağazanın kapısını itip çekerken net şekilde görülüyor.

 

Yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığı patlamada ölü sayısının 100'ün üzerine çıktığı bildirildi. Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edilirken, Beyrut'ta 2 haftalık olağanüstü hal ilan edildi.

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.

Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı.

Helikopterlerin de yangına müdahale etmek için havalandığı görüldü.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi. 

Son dakika haberine göre Yüksek Savunma Konseyi, başkent Beyrut'u "felaket bölgesi" ilan etti. Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) kararı aldı

 

Patlama sonrası ortaya çıkan görüntüler patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.