Beşşar Esed yine sözünde Durmadı

Beşşar Esed yine sözünde Durmadı

Haziran 2012’den beri kuşatma altında bulunan Humus bölgesinde varılan ateşkes anlaşmasına Esed yine uymadı. Hamidiye Mahallesi’ne 11 havan topu atıldı. Saldırılara rağmen BM ve Suriye Kızılayı, aylardır ekmek bile yiyemeyen halka gıda ulaştırdı.

Suriye’nin Humus kentinde abluka nedeniyle zor durumda kalan 3 bin sivile insani yardım götürülmesi konusunda Esed rejimi ile BM’nin uzlaşma sağlaması sonrasında bölgeye tüm dünyadan yardım yağıyor. Kentte varılan anlaşma gereği cuma gününden beri 83 sivil Humus’tan tahliye edildi. Tahliye edilen kişiler BM ve Suriye Kızılayı gözetiminde tercih ettikleri bölgelere götürülüyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’ndan (SMDK) yetkililer Suriye rejiminin Humus’un merkez mahallelerini tank ve havan topuyla vurduğunu söyledi. BM heyetinin ateşkesin yeniden sağlanması için müzakere yaptığı kaydedildi.

Muhalifler Hamidiye mahallesine şu ana kadar 11 havan topu attı. Yetkililer rejimin bombardımanı nedeniyle, kente doğru yola çıkan yardım konvoylarının da durdurulduğunu söyledi. Humus Yerel Konseyi de rejimin ateşkes anlaşmasını bozduğunu belirtti. Su­ri­ye dev­let te­le­viz­yo­nu ise sal­dı­rı­lar­dan mu­ha­lif­le­rin so­rum­lu ol­du­ğu­nu du­yur­du.

‘Suriye, ABD’nin ulusal güvenlik sorunu’

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Suriye’deki iç savaşın ABD’nin bir ulusal güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi. ABD, Kanada ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bireylerin Suriye’ye savaşmak için gittiği bilgisini veren Johnson, Suriye’ye gitmiş olan yabancı güçlerin radikal gruplardan etkilenmiş olabileceğine işaret etti.

5 AYDIR EKMEK YEMEDiM

Böl­ge­ye ula­şa­bi­len yar­dım ekip­le­ri ay­lar­dır yok­luk için­de ya­şa­yan hal­ka ilk ola­rak yi­ye­cek ver­di. Ay­lar­dır dı­şa­rıy­la bağ­lan­tı­la­rı ta­ma­men ke­si­len Hu­mus­lu bir adam 5 ay­dır hiç ek­mek ye­me­di­ği­ni, aç­lık­la mü­ca­de­le et­tik­le­ri­ni söy­le­ye­rek, “Bak­sa­nı­za, aç­lık­tan ke­mik­le­rim