Beşşar Esed Halep'i susuz bıraktı

Beşşar Esed Halep'i susuz bıraktı

Suriye'nin Halep kentinde şebekelerin tahrip olması nedeniyle, bölgede ciddi su sıkıntısı yaşanıyor.

AA muhabirinin görüştüğü Suriyeli aktivist Yasin Ebu Raid, Halep'te daha önce baş gösteren ancak kısa bir süre önce çözülen elektrik sorunun ardından şu anda "su krizi"nin başladığını söyledi.

Mahallelere yaklaşık 2 haftadır su verilmediğini belirten Ebu Raid, "Bu nedenle su dağıtılan tankerlerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor, bu da bombardımanların devam ettiği kentte insanların hayatını daha fazla tehlikeye atıyor" dedi.

Esed rejiminin kontrolündeki semtlerde de suların kesik olduğunu aktaran Ebu Raid, bu durum dolayısıyla rejim güçleri ile muhaliflerin birbirini suçladığını söyledi.

Özgür Mühendisler Birliği Başkanı Abdullah es-Sağir de bombardımanlar sonucu kent şebekesinin zarar gördüğünü, rejim güçlerinin boruların tamir edilmesini de engellediğini ifade etti.

Aktivistlerden Mahmud Halebi ise evlerinin bahçesindeki kuyudan temin edilen suyla mahallelinin ihtiyacını kısmen karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Yaşanan durumun özellikle kadın ve çocukları etkilediğine değinen Halebi, "insanların bir bidon su için saatlerce yürümek zorunda kaldığını" dile getirdi.

Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerden birinde oturan Ebu Ahmed de yaşadıkları sıkıntılara ilişkin şunları söyledi:

"Bundan daha kötü bir rejim olamaz. Halkına ne elektirk ne de su temin ediyor. Fiyatları indirmeye gücü yetmiyor ancak devlet başkanlığı seçimi yapamya gücü yetiyor."

Surilye'nin ikinci büyük kenti Halep, son 4 -5 aydır yoğun şekilde hava saldırılarına hedef oluyor. Muhalifler, Halep'teki su kesintilerine bu saldırıların neden olduğunu ifade ediyor.

HABER 7