Berlusconi’nin cezası düşürüldü

Berlusconi’nin cezası düşürüldü

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin vergi kaçırmak suçundan aldığı bir senelik sosyal hizmet cezası 45 gün azaltıldı.

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin vergi kaçırmak suçundan aldığı bir senelik sosyal hizmet cezası 45 gün azaltıldı. 

Milano'daki Denetim Mahkemesi, 78 yaşındaki Berlusconi'nin cezasında 45 gün indirim yapılması için geçen ay yaptığı başvuruyu kabul etti. 

Mahkeme, Berlusconi'nin haftada bir kez 4 saatten az olmamak koşuluyla uzmanlar eşliğinde Alzheimer hastalarına yardım ettiği Milano kenti yakınlarındaki La Sacra Famiglia bakımevindeki görevinin 6 Mart'ta sona ermesine karar verdi. Berlusconi'nin sosyal hizmet cezası, 23 Nisan'a kadar devam edecekti. 

Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırdığına hükmedilen ve bu nedenle hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis cezasını yaşından ötürü sosyal hizmet yaparak geçirenBerlusconi, mayıs ayından bu yana La Sacra Famiglia bakımevindeki bakıma muhtaç yaşlılara yardım ediyordu.  

Berlusconi’nin seçimlere katılamama cezasında ise yasalar gereği herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Hakkında kesinleşmiş cezai hüküm bulunduğu için Kasım 2013’te senatörlükten azledilenBerlusconi'nin liderliğini yaptığı merkez sağın çatı partisi Forza Italia, mahkemenin kararını olumlu bulduğunu açıkladı.

İtalyan basını ise savcılığın hakkında soruşturma yürüten yargı mensuplarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle eski başbakanın ceza indirimini hak etmediği görüşünde olduğunu yazdı. 

Bu arada Berlusconi'nin, yeni Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de yapılacak yemin törenine katılması bekleniyor.

Kaynak: AA