Berlusconi bakımevinde çalışacak

Berlusconi bakımevinde çalışacak

Vergi kaçırma suçundan bir yıllık sosyal hizmet cezası alan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano yakınlarındaki bir bakımevinde alzheimer hastalarına yardımcı olacak.

alya siyasetinin skandallarla anılan ismi Silvio Berlusconi, zorunlu kamu hizmeti cezasını Milano yakınlarındaki Sacra Famiglia adlı bakımevinde çekmeye başladı.

77 yaşındaki Berlusconi'nin zorunlu kamu hizmetini yapacağı bakımevi yetkilileri, eski Başbakan'ın "kademeli olarak" bakımevindeki işleyişe dahil edileceğini söyledi. Berlusconi'nin ilerleyen günlerde her tür konuda hastalara yardımcı olabileceğini de açıkladılar.

Bir yıl sürecek zorunlu kamu hizmeti görevi boyunca Berlusconi'nin yanında bir alzheimer hastalığı uzmanı olacak. Berlusconi haftada bir gün dört saati aşmayacak şekilde hastalara yardımcı olacak.

Cezası başlamadan önce bir radyo programına konuşan Berlusconi, kamu hizmeti yapacak olmaktan memnun. "Memnunum çünkü hayatım boyunca hep insanlara yardımcı oldum." dedi.

Programda suçsuz olduğunu tekrarlayan Berlusconi, bakımevinde kalması gerekenden daha çok kalabileceğini söyledi. Farklı tedavi yöntemlerini öğrenmenin 10 gününü aldığını da ekledi.

Berlusconi hakkında sahibi olduğu Mediaset adlı şirketle Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırdığına ilişkin kesinleşmiş bir yıl hapis cezası vardı. Berlusconi'ye, ileri yaşı nedeniyle cezasını zorunlu kamu hizmeti şeklinde tamamlama şansı verilmişti.

Berlusconi cezasının ilk altı ayını tamamladıktan sonra cezası otomatikman bir yıldan 10 buçuk aya düşecek. Berlusconi'nin dört buçuk ay daha bakımevinde çalışması gerekecek. Berlusconi’ye cezası boyunca geceleri sokağa çıkma yasağı da koyuldu.