Berdevil: "İşgalci Muhammed Ebu Hudayr'ı Kaçırıp Katlederek Şiddeti Tırmandırdı"

Berdevil: "İşgalci Muhammed Ebu Hudayr'ı Kaçırıp Katlederek Şiddeti Tırmandırdı"

Berdevil: "İşgalci Muhammed Ebu Hudayr'ı Kaçırıp Katlederek Şiddeti Tırmandırdı"

Hamas'ın siyasi liderlerinden Salah el-Berdevil, bugün sabah Kudüs'ün Şa'fat bölgesinde Muhammed Ebu Hudayr adında 15 yaşındaki bir Filistinli çocuğun kaçırılıp hunharca katledilmesini kınayarak siyonist işgalcinin bu vahşi cinayetinin şiddeti tırmandırdığına dikkat çekti.

Berdevil konuyla ilgili açıklamasında işgalcinin bu saldırgan tutumunun ve gerginliği artıran intikamcı cinayetlerinin kendisi için de tehlikeli sonuçlar doğuracağını ve Batı Yaka'nın onların ayaklarının altında bir ateş çemberine dönüşmesine neden olabileceğini hatırlattı.

Salah el-Berdevil cinayetin ardından bugün yaptığı basın açıklamasında Filistinli çocuğun kaçırılıp vahşice katledilmesinden işgal hükümetinin ve onun başındaki Benyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Şa'fat'ta Muhammed Ebu Hudayr'ın kaçırılması ve soğukkanlılıkla öldürülmesi merkezi bir kararla gerçekleştirilmiş bir vahşettir. Sorumluluğunu da düşman Benyamin Netanyahu'nun hükümetindeki bakanlar taşımaktadır. Amacı da Filistin halkına karşı şiddet ve terörün tırmandırılmasıdır. Dolayısıyla işgal hükümeti bu cinayetten doğan tüm sorumluluğu yüklenmiş durumdadır. Dünyadan da bizim topraklarımızda olan bitenleri çifte standartçı bir tutumla değerlendirmesini istemeye hakkı yoktur."

Filistinli çocuk sabah namazına gitmekte olduğu sırada Şa'fat Camisi'nin önünden üç yahudi yerleşimci tarafından kaçırılmış, sonra da cesedi işkence edilmiş ve kısmen yakılmış bir şekilde yine Şa'fat bölgesinde bir yerde bulunmuştu.

FİEM