Berdevil: “Ateşkesin Devamı ve Ambargonun Kalkması İçin Çalışıyoruz”

Berdevil: “Ateşkesin Devamı ve Ambargonun Kalkması İçin Çalışıyoruz”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah önemli açıklamalarda bulundu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, Filistin direnişiyle işgal rejimi arasında kuşatmanın kaldırılması, sınır kapılarının açılması, liman ve havalimanının inşa edilmesi ve Gazze’nin yeniden imarının başlamasına karşılık daha önce varılan ateşkes anlaşmasının uzun soluklu hale gelmesi için yoğun çabaların sürdüğünü söyledi.

Yeni bir ateşkesle yeni görüşmelerin olmadığını belirten Berdevil şunları söyledi: “Yeni bir ateşkes anlaşması yok. Olan, bir yıl önce Kahire’de imzalanan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi çabalarıdır. Bu konuda önemli olan işgal rejiminin güvence vermesidir. Aynı şekilde yeni bir görüşme de yok. Olup bitenler, var olan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve kuşatmanın kaldırılmasıyla ilgili görüşmelerdir.”

Ateşkesi esirlerle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu hatırlatan Berdevil “Esirler konusu kesinlikle ateşkesle ilgili değildir. Biz yeni bir esir takası görüşmesinden önce işgalcinin öncelikle 53 eski esiri serbest bırakmasını istiyoruz” dedi.

İşgal rejimi medyası Hamas’ın elindeki esirleri görüşmek üzere işgal rejiminin komisyon kurduğunu belirtirken, işgal ordusu da bugün (9 Temmuz Perşembe) resmen Hamas’ın elinde iki esir askerle iki askerin cesedinin bulunduğunu duyurdu.