Ben Konu Mankeni Değilim

Ben Konu Mankeni Değilim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına sert dille yanıt geldi.

Denizli'de ikinci kez kameralar karşısına geçen Erdoğan, kendisine üstü kapalı 'işimize karışma' mesajı veren Arınç'a yüklendi:

"Parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı... Artık ok yaydan çıktı."

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım. Hiç şüphesiz bu da sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Artık ok yaydan çıktı.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek.

PATİNAJ YAPAN BİR ÜLKE İSTEMİYORUM!

Patinaj yapan bir ülke istemiyorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileri gitmemiz lazım. Onun için de kaybedecek vaktimiz yok. 2011’de yeni anayasa yapma fırsatını kaçırmamızın ardından ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri hep beraber gördük. Kabuğunun içinde bir devlet, millet olamayız. Tarihte nasıl büyük bir milletsek bugün de öyle olmalıyız. Bizden beklenen o.

BEN KONU MANKENİ DEĞİLİM!

Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim."


BÜLENT ARINÇ NE DEDİ?

Çözüm Süreci ve Abdullah Öcalan mektubu konusunda günün bomba açıklaması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'dan geldi. Bülent Arınç , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ipleri koparan bir çıkış yaptı. Arınç özetle 'işimize karışma' mesajını verdi.
Ankara'da konuşan Bülent Arınç 'dan bugün hiç beklenmedik bir çıkış geldi. Arınç 'ın çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyeti haberlerini televizyondan izliyorum olumlu bulmuyorum' tepkisi üzerine geldi. Bülent Arınç yaptığı son dakika açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, 'Sayın cumhurbaşkanımız habersiz değildir. Cumhurbaşkanımızın sözlerini uygun bulmuyorum' dedi.

NE ZAMAN EMRETMİŞSE KENDİSİNE BİLGİ SUNULMAKTADIR

Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

KENDİ HİSSİ BEYANLARI

'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi.
Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.