Belediyelere 'Hendek' Operasyonu Başladı

Belediyelere 'Hendek' Operasyonu Başladı

Diyarbakır'daki bazı ilçe belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında birçok iş makinesi ve araca el konuldu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'daki bazı ilçe belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında birçok iş makinesi ve araca el konuldu.

Teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri dahil birçok noktada hendek kazması, barikat kurması ve sokaklara patlayıcı yerleştirmesi bölge halkını mağdur ediyor.

Başsavcılık, örgüt mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır'a bağlı 6 ilçe belediyesi hakkında hakkında soruşturma başlattı.

Dicle, Silvan, Sur, Kulp, Bismil ve Lice belediyeleri hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ilçe belediyelerine ait bazı kepçe, araç ve tekerlekli iş makinesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresine (DİSKİ) ait bir traktör kepçesine el konuldu.

Gözaltına alınan belediye çalışanları F.K, H.C, A.R.Ç, Y.S, A.Ö ve A.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BAKAN ALA: TEDBİRLER ALINACAK

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, belediyelerle ilgili kamu hizmetlerinin yerine getirilmemesinden doğan boşluğu giderecek tedbirler alınacağını söyledi.  

Türkiye'ye demokrasi, kalkınma vadettiklerini, gelir ve imkan vadettiklerini ifade eden Efkan Ala, "Neden hendek kazıyorsunuz, neden bomba koyuyorsunuz, neden bunların arkasında duruyorsunuz?" sorusunun sorulması gerektiğini  belirtti.
Ala, şöyle devam etti: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine giden parayı söylüyorum, 2015'te 489 milyon. Denizliye giden 347 milyon, Erzurum'a giden 381 milyon bakın Eskişehir'e giden 329 milyon, özel seçmiş değilim alt alta geldikleri için bakın en fazla Diyarbakır'a gidiyor. Bir de hizmete bakın, bu mu? Şimdi biz bunu yapıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde bu gidiyor. Sisteme göre, giden para bu, yılda sisteme giden para, yani ekstradan ne fazla gönderiyoruz, ne ekstradan az gönderiyoruz.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Terör konusunda görevlerini yapmayan belediyelere ilişkin o görevlerin ortada kalmaması yönünde de bazı değerlendirmeler yapıyoruz ve bazı düzenlemeler yaparız" dedi.