Belçika'da PEGIDA Gösterisi Yasaklandı

Belçika'da PEGIDA Gösterisi Yasaklandı

Almanya'da ortaya çıkan İslam ve yabancı karşıtı hareket PEGIDA'nın Belçika'nın Anvers kentinde planladığı gösteri yasaklandı.

Almanya'da ortaya çıkan İslam ve yabancı karşıtı hareket PEGIDA'nın Belçika'nın Anvers kentinde planladığı gösteri yasaklandı.

Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, 26 Ocak'ta planlanan PEGIDA ve karşıtı gösterilere, mevcut konjonktürde kamu güvenliğine risk oluşturacağı için izin verilmeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine PEGIDA sözcüleri, Belçika'da güvenlik tehdidi düzeyinin normale dönmesiyle gösterilere başlamayı planladıklarını duyurdu. 

Açılımı "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olan PEGIDA hareketi Ekim 2014'ten bu yana her pazartesi, Dresden başta olmak üzere Almanya'nın farklı kentlerinde yürüyüşler düzenliyor. Geçen pazartesi günü yapacağı yürüyüş, polis tarafından yine güvenlik gerekçesi ile iptal edilmişti.

Avrupa'nın birçok ülkesinde oluşuma giden PEGIDA'nın Belçika ayağında, yabancı karşıtı ve İslam düşmanı Flaman Menfaati Partisi sorumluluk alıyor. 2004 yılında ırkçılıktan hüküm giyerek adını değiştirmek zorunda kalan Flaman Menfaati, taraftarlarına PEGIDA gösterilerine katılmaları çağrısı yapıyor.