Bekir Coşkun'a Keçili Cevap

Bekir Coşkun'a Keçili Cevap

Keçiler ne yediğini biliyor

Tevhid Haber.com

Sözcü yazarı Bekir Coşkun'un " Aklım keçiden biraz daha fazla çalışıyor kurban kesme kültüründen dolayı toplum  kana bulanıyor. Mademki kurban ibadet, sevap diyanet neden çocuklardan bunu gizlenmesini  öneriyor. Mahkeme kurban kesme ibadeti diye bir şey olmadığına hükmetti Leman San beraat etti. Kurban kesmek kültürdür" minvalindeki yazısına Tevhid Haber yayın danışmanı İbrahim Küçük kısa açıklamalarda bulundu. Aktarıyoruz:

Öncelikle tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum. Kurban ibadetini ifa ettiğimden dolayı ayak altı bir yazıya ayak üstü bir cevapla yetineceğim.
Birincisi; Bekir Coşkun'un yazısında katıldığım ve çok doğru bulduğum ifadesi aklının keçiden fazla çalışıyor olmasıdır demeyi çok isterdim ancak bu konuda şahsen böyle düşünmüyorum. Zira keçiler yedikleri şeylerin ot mu gıda mı tezek mi olduğunu gayet iyi bilirler.
İkincisi; İslam toplumunu kana bulayan felsefe kurban ibadeti olsaydı asırlardır bu cereyan ederdi. Oysa bizim coğrafyamızı kana bulayan felsefe Batı felsefesinin kan ve gözyaşından beslenen emperyal ideolojisidir. Gayri İslami yapılanmalara İslam kisvesi giydirerek coğrafyamızda sosyo ekonomik lojistiklerle oluşturduğu FETÖ , İŞİD(DAEŞ) gibi beslemeleri ile bu kanlı hareketlerin onlara aid olduğunu KEÇİLER dahi anlamış durumdadır.
Üçüncüsü; Çocukları kesim manzarasından uzak tutun diyen diyanet kurumuna gönderme yaparak "Mademki sevap ibadet neden çocuklardan uzak tutuyorsunuz?" minvalinde doğru gibi görünen ancak sığ bir yapıya sarmalanmış bir soru soruyor. Bu yazıya diyanet bir açıklama tekzib yayınladı mı bilmiyorum. Açıkcası diyanetin tekzibi de umrumda değil. Zira izzetli duruşlara çok alışık değiliz. 15 Temmuz'dan sonra kısmi ilerlemeler kaydetse de... Madem ibadet sevap neden çocukları kesimden uzak tutuyorsunuz diyen COŞKUN Bekir'e şunu sormak lazım : Yatak odanıza çocuklarınızı her daim alıp her hali seyrettirdiniz mi ? Bunu yaptıysanız keçi eşitlemeniz sağlanmıştır zira keçiler bunu yapabiliyor diğer dört ayaklılarda. Yapmadıysanız gayri meşru bir suç işlediğiniz için mi bunu yapmadınız?
Dördüncüsü; Mahkeme kurban kesmenin bir ibadet olmayıp bir gelenek olduğuna hükmetmiş. İslam hukukuna göre değerlendirilmesi gereken bir konuyu laik seküler bir mahkemede dava edilip hükme bağlanması ayrı bir dava konusu olsa gerek diye düşünüyorum ve inanıyorum. Zira hastalanan bir insanı veteriner hekime götürmek yada bir biyoloğa götürmek ya da bozulmuş bir çamaşır makinesini oto tamircisine götürmek ve oradan çıkan nihai kararı keçisel nöroloji ile makul görmek ne kadar mantıklıdır? Yazısını keçiler bile anladı diye bitirmiş. Ben de diyorum ki kurbanın ne olduğunu eşekler bile anladı zira eşekler özgürce dolaşabiliyor...

 Bekir Coşkun'un Talihsiz Yazısı için Tıklayın