Bekir Bozdoğan'dan Şeker Fabrikaları Açıklaması

Bekir Bozdoğan'dan Şeker Fabrikaları Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şeker fabrikalarını çiftçilere fayda sağlaması için özelleştirdiklerini belirterek hiçbir zaman bu fabrikaların özelleştirilmeyeceğini söylemediklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şeker fabrikalarını çiftçilere fayda sağlaması için özelleştirdiklerini belirterek hiçbir zaman bu fabrikaların özelleştirilmeyeceğini söylemediklerini ifade etti.

AA’nın haberine göre Yozgat’ta partisinin kadın kollarının beşinci olağan genel kuruluna katılan Bozdağ’ın gündeminde şeker fabrikalarının özelleştirilmesine muhalefet cephesinden gelen itirazlar vardı.

Bu fabrikalarda çalışan işçilerin tamamının kadroya geçeceğini beliren Bozdağ, üretim alanlarında azalma olmayacağı için pancar üreticisinin de mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Başbakan yardımcısı, iki yıl boyunca kotasını kullanmayan fabrika olursa, o fabrikayı başkalarına vereceklerini dile getirdi.

‘Özelleştirmeyeceğiz demedik’

Bozdağ şöyle devam etti: “Bizim şeker fabrikalarını özelleştirirken hedefimiz bu fabrikaların daha verimli bir şekilde işletilmesini, bulundukları illere, ülkemize ve çiftçimize daha faydalı hale getirilmesini sağlamaktır. Şeker fabrikalarının özelleştirilmeyeceğini AK Parti hükümetleri hiçbir zaman söylemedi. Biz her zaman özelleştirmeden yana olduğumuzu söylüyoruz. Yozgat’ta da Sorgun Şeker Fabrikası’na gittiğimizde de işçilerimizin yüzüne de bunu söyledik. Kimseyi aldatmadık, kimseyi kandırmadık. Biz ne yapacağımızı söyleyerek milletimizin arasında siyaset yapıyoruz. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz.”

Fabrikaların arazilerinin bölünmesi, satılması ya da AVM yapılmasının söz konusu olmadığını belirten Bozdağ, fabrika dışında kalan taşınmazların özelleştirme kapsamında satılmayacağını, firmalara verilmeyeceğini vurguladı.

Nişasta bazlı şekerde kota düşüyor

Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Bunlar anlaştılar nişasta bazlı şekeri üretimini artıracak’ diyorlar. Ana muhalefetin lideri geçen grup toplantısında bunu yüksek sesle dile getirdi. ‘Nişasta bazlı şekerin kotasını artıracaklar, milletin sağlığıyla oynayacaklar, anlaşmayı açıklayın.’ Böyle bir anlaşma yok, böyle bir olay yok. Nişasta bazlı şekerin kotasını artırma diye bir şey yok. Buradan diyorum ki sayın Kılıçdaroğlu, kiminle anlaştıysak lütfen anlaştığımız kişinin devlet varsa devletin, şirket varsa şirketin, örgüt varsa örgütün adını açıkla biz de öğrenelim, bütün Türkiye de öğrensin. Buradan söylüyorum geçen başbakanımız da söyledi. Biz tam tersini yapacağız tersini. Nişasta bazlı şekerin kotasını daraltan, azaltan adım atacağız inşallah. Özelleştirme bitmeden önce bunu yapacağız.”