Bekçiler  Geri Dönüyor

Bekçiler Geri Dönüyor

Yeni güvenlik konsepti nedeniyle sokaklar yeniden bekçilere emanet edilecek.

Mahallelerde bir olay çıkmadan, çıktıktan sonra da anında müdahaleyi mümkün kılacak yeni güvenlik konsepti” kapsamında mahalle bekçileri devreye giriyor.

İhtiyaç kalmadığı için 2008'de yürürlüğe giren kanunla, yardımcı hizmetler sınıfından emniyet hizmetleri sınıfına alınarak emniyet müdürlükleri bünyelerinde görevlendirilen bekçiler, silah kullanabilecek, gözaltı ve yakalama yapabilecek.

İLK MÜDAHALEYİ YAPACAKLAR

Başta terör operasyonlarının tamamlandığı bölgelerde olmak üzere görevlendirilmesi için yeniden ihtiyaç duyulan bekçilerin giriş sınav yönetmenliği de değiştirildi. 18 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kadro kararnamesiyle emniyete 2 bin 234 adet Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu verildi. Bunlardan 1681'i Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de görevlendirilecek.

Bekçiler, gece daha görünür olacak, sokakta devriye gezecek, olası olumsuz durumunda ilk müdahaleyi yaptıktan sonra bağlı oldukları polis merkezine gerekli bilgileri aktaracak. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulmalarının ardından göreve başlayacak.

Üniversite mezunu bekçilere, üç yıllık bir görevin ardından yapılacak imtihanla polis olma hakkı da veriliyor