Bekaroğlu'ndan özel açıklamalar! Neden CHP?

Bekaroğlu'ndan özel açıklamalar! Neden CHP?

CHP PM'ne giren eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu İnternethaber'e konuştu.

Geçtiğimiz haftasonu CHP'nin PM'ne giren kuşkusuz en dikkat çeken aday oydu. Eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu. 

Son yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkanı adayı olan Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeCHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini açıklamıştı.

Bekaroğlu, neden CHP'yi tercih ettiğini, kendisine sağcı denilmesini istemediğini,sağcı olmadığını, emekten, insandan yana olan İslam'ın sağcı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bekaroğlu ayrıca, yakın çevresinden kendisine farklı tepkiler geldiğini, gelen tepkiler arasında "düşman tarafına geçtin" şeklinde tepkilerin de olduğunu belirtti.

İşte Bekaroğlu'nun İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı o açıklamalar...

NY- Neden CHP'yi tercih ettiniz?

CHP İÇERSİNDE KATKIM OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM 

"CHP'ye geçmemin tek sebebi yok. Bu sebeplerden birincisi, Türkiye müthiş bir kutuplaşmaya doğru gidiyor, kimlik siyaseti halkı bölmüş durumda, bunun tehlikeli noktalara doğru gittiğini düşünüyorum. CHP eğer bu konuda poziyonunu değiştirirse, kimlik siyasetin uzaklaşırsa Türkiye normalleşir, benim de CHP içerisinde böyle bir çalışmaya katkım olacağını düşündüm, bunun için CHP'yi tercih ettim."

NY-Siz Saadet Partisi'nden CHP'ye geçtiniz. Kendinize sağcı denilmesini istemiyorsunuz, solcu musunuz? İslam sola mı daha yakındır?

 İSLAM NASIL SAĞCI OLABİLİR?

"Türkiye'de sağcılık ve solculuk tanımı yanlıştır. İslam, güçlüden, statükodan, sermayeden yana değildir. "Komşun açken sen tok yatma" diyen, bölüşümü, merhameti öne çıkaran, çalışanın alınteri kurumadan hakkının verilmesini söyleyen bir din nasıl sağcı olur, nasıl sağ olur. Dolayısıyla ben o anlamda hiçbir zaman sağcıolmadım, sağcı değilim. Söylediğim gibi, Türkiye'deki sağ sol tanımı tarihi bir yanlışlıktır ve bunu düzeltmek lazımdır. "Dindar insanlar sağcıdır, solcular da dindar değildir"şeklinde yapılan tanımlar yanlıştır, umuyorum ki bu tarihi yanlışlığın düzeltilmesinde katkı sağlayacağım."

NY-Yakın çevrenizden tepki aldınız mı?

DÜŞMAN SAFHINA GEÇTİN DİYENLER OLDU 

İnsanlardan çok farklı tepkiler alıyorum. Karşı çıkan, "gittin düşman safhına geçtin" tarzında tepki gösterenler olduğu gibi, normal karşılayan "netice itibariyle bu bir kürsüdür, senin aktif siyasette bulunmak gerekiyor" diyenler de oluyor. Çok farklı tepkiler alıyorum.

NY-Cinsiyet kotasını kullanarak PM'ne girdiğiniz yönünde CHP içerisinde de tepkiler var, ne diyorsunuz?

BENİ GENEL BAŞKAN DAVET ETTİ 

Ben isterdim ki normal aday olayım ve yarışayım. Beni Genel Başkan davet etti, iki gün önce partiye üye oldum ve Genel Başkan kontenjanıyla da PM'ne gidim. Zaten bilim kuruluyla buraya girmem Genel Başkan kontenjanıyla girmek anlamına geliyor, ben o tartışmalara girmiyorum."