Bekaroğlu : Müslümanlık Soldur

Bekaroğlu : Müslümanlık Soldur

CHP saflarında siyasi çalışmalarını sürdüren Mehmet Bekaroğlu şaşırtmaya devam ediyor. Bekaroğlu, bu kez de Müslümanlığı sola taşıdı!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken 2013 Eylül’ündeki kurultayda CHP’ye katılan CHP Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, muhafazakâr camiada tartışılacak açıklamalarda bulundu.
Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Bekaroğlu, "Müslümanlık sağ değil soldur!" diyerek garip bir çıkış yaptı.
Bekoroğlu'nun tespitini dayandırdığı nokta da şaşırtıcıydı:
"MÜSLÜMANLIĞI İLLA BİR YERE OTURTACAKSANIZ SAĞ DEĞİL SOLDUR"
'Dindar' bir kimlik olarak CHP içinde siyaset yapma konusunu değerlendiren Bekaroğlu, "Bu toplum ana değerleriyle Müslüman bir toplum. Şimdi cumadan geliyorum, cami doldu doldu taştı. Şimdi ne yapacağız, o insanları silecek miyiz? Sizden oy istemiyoruz ey cumaya gidenler... Bu eşyanın tabiatına aykırı, böyle bir şey olur mu? Onların hakkını hukukunu ya da camiye gidişini birisi engellerse ilk karşılarında duracak olan sosyal demokrat parti ve Kılıçdaroğlu olmalıdır. Benim okuduğum Müslümanlık özgürlükçü ve adaletçidir. Sosyal demokrasinin de en temel ilkeleridir bunlar. O taraftan baktığınızda illa ki bir yere oturtacaksanız sol çıkar.  Hadi ben solcu olmayayım, niye sağcı oluyor ki Müslümanlar?" ifadelerini kullandı.
"İslam felsefesinin sol felsefeyle kesişen unsurlar o kadar çoksa, o halde neden Türkiye’de dindarlar ve muhafazakârlar hep sağ partilere yöneliyor?" sorusuna da cevap veren Bekaroğlu'nun "Bu millet 60-70 senedir büyük bir yalanla oyalanıyor. Kuran-ı Kerim’de öbür dünya için şöyle bir ayet var: ‘İyilerin kitapları sağdan verilecek, kötülerin kitapları soldan verilecek’. Bunun bizim siyasal terminolojide kullandığımız sağla solla bir ilgisi yok. Bu ayeti İslam’a en büyük zarar veren adamlar 50’li yıllarda yorumladılar ‘Solcular cehennemlik, sağcılar cennetlik’ diye." sözleri de dikkat çekti.