Beedii Hakkında Yeni Gelişme

Beedii Hakkında Yeni Gelişme

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, "Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda silahlı eylem organize etmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi

Msır'da daha önce hakkında 2 idam cezası verilen tutuklu Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin "Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda silahlı eylem organize etmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiği bildirildi.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Bedii ile bazı İhvan yetkililerinin, "Rabiatu'l Adeviyye Meydan'ında silahlı eylem organize etmek ve eyleme katılmak, bazı vatandaşlar ile güvenlik güçlerini kasıtlı olarak öldürmek, trafiği aksatmak" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu suçlamaların 21 Temmuz-14 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleştiği ifade edildi.
Yargılandığı 6 davada hakkında 4 müebbet (25 yıl), 4 yıl hapis ve 2 idam cezası verilen (biri daha sonra iptal edildi) Bedii'in diğer davaları sürüyor. Bedii, son olarak 29 Mart'ta Mısır Başsavcılığı tarafından "terörist" listesine alınmıştı.
Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından birçok kentte darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, gösterilere katılan yüzlerce kişi çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Ayrıca ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen Bakanlar Kurulu, İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmiş ve İhvan liderlerine yönelik gözaltı operasyonları başlamıştı.
Darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin kanlı müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.