Bediüzzaman Afişine HDP'li Belediyeden Engel

Bediüzzaman Afişine HDP'li Belediyeden Engel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asya'nın düzenlediği Bediüzzaman panelinin pankartlarının şehre asılmasına izin vermedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan “Günümüz meselelerine Bediüzzaman’dan çareler” isimli panelin duyurusu için hazırlanan afiş ve pankartların şehre asılmasına izin vermediği bildirildi.

Yeni Asya Gazetesi’nde yer alan habere göre panelin duyurusu için çok sayıda afiş ve pankart hazırlandı ancak belediyenin asılması için yapılan başvuruları reddetti.

Yeni Asya Diyarbakır Temsilcisi İrfan Yıldırım, Belediye Başkanıyla da görüştüklerini ondan ‘olur’ cevabı alınmasına rağmen başvurularının reddedildiğini aktardı.

Yıldırım, şifahen aldıkları cevapta sadece resmi kurumların ve belediyeye ait pankartların asılabileceği yönünde cevap aldıklarını söyledi.

‘GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ’

Yeni Asya Diyarbakır Temsilcisi İrfan Yıldırım’ın panelin duyurusunu yapabilmek için pankart ve afiş asabilmek için Belediyeye yaptığı başvuruya verdiği cevapta şu ifadeler yer aldı:

“Kentimizde son yıllarda artan görüntü kirliliği ile mücadele için Belediye Başkanlığımız tüm imkânlarını seferber etmiş ve bu doğrultuda bazı sınırlamalar getirmiştir. Bu nedenle 17.03.2015 tarih ve 43 nolu ‘İlan, Reklam, Tanıtım ve Tabela Yönetmeliği’ne istinaden pankart asma talebinize izin verilmeyeceği hususunda, gereğini bilgilerinize rica ederim.”