Bedii: Allah'ın Zaferi Yakındır

Bedii: Allah'ın Zaferi Yakındır

Mısır'da, arasında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Mısır'da, arasında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davanın duruşması, Kahire'nin güneyindeki Tora'da bulunan Polis Akademisinde görüldü.

Duruşmada söz alan Bedii, "Mısır yargısına güveniyoruz. Hakkımız verilmezse şikayetimizi hiçbir hakkı zayi etmeyen Allah'a sunacağız. Mısırlı gençler sabredin. Allah'ın zaferi geliyor. Allah'ın zaferi yakındır" dedi.

"Hakkımda açılan 41 dava ile İhvan değil, İslam dini ve 25 Ocak 2011 devrimi hedef alınmıştır" diyen Bedii, şöyle devam etti:

"Asırlardır zulme uğramamıza rağmen hep güçlü çıktık. İhvan mensuplarının, barışçıl gösterilere katılmaları için çağrıda bulundum. Mısır halkına diyorum ki: Savunulan hiçbir hak hak zayi olmaz. Mısır'ın kanını özgürleştirmek istiyoruz. Kimseyi öldürmedik veya öldürülmesi için tahrikte bulunmadık. Bu tür iddialar, bize atılmış yalandan ibaret iftiralardır."

Bedii, mahkemenin, Filistinli gruplarla görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusuna "İhvan Rehberlik Konseyi bürosunda Filistinli gruplar ve liderleriyle bir araya gelerek onlarla siyonist düşmana karşı cihat konusunda anlaşmaktan onur duyuyorum" cevabını verdi.

Duruşma 1 Şubat'a ertelendi.

Öte yandan İsmaliyye Askeri Mahkemesi, Bedii ile 311 darbe karşıtının İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe verme suçlamasıyla yargılanacakları diğer davanın duruşmasını ise 19 Ocak'a erteledi.

Arasında Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan üyesinin yargılandığı ve kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davada sanıklara, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama" suçlamaları yöneltiliyor.

İsmailiyye Başsavcılığı, 14 Ağustos 2013'te Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki askeri müdahalenin ardından "şiddete başvurmak, İsmailiyye'de mahkemelerin ve savcılık binasının bulunduğu kompleksi basıp ateşe vermek" suçlamasıyla yargılanan sanıkları daha önce askeri mahkemeye sevk etmişti.

 

Kaynak: AA