Bedelli Paraları İade Ediliyor

Bedelli Paraları İade Ediliyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir önceki (2011) bedelli askerlik uygulaması ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Diploması herhangi bir şekilde denkliği kabul edilmediği için iptal olanların da bedelli askerlik yasasından yararlanması gerektiğini söylüyorum ancak bakanlığımdan verilen cevap bunun karşısındadır. Bu kişiler, idarenin kabul etmeme işlemlerine karşı yargıya gidecekler, yargıda da benim yapmış olduğum bu açıklama da onlar lehine ilave bir delil olacak” dedi. Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda, Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın birinci bölüm görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bedelli askerlik düzenlemesi ve tasarı ile ilgili bilgi veren Yılmaz şunları kaydetti:
15 BİN TL’Yİ İADE EDİYORUZ

“Bir önceki bedelli askerlik yasasında 30 bin TL olan bedeli iki taksitte ödeme imkanı getirildi. Bir taksiti ödediler 15 bin, ancak ikinci taksiti ödemediler. ‘15 bin ödemiştim, dolayısıyla da 3 bin daha ödeyeyim de ben de bu bedelliden yararlanayım’ diye talepler vardı. Yasada böyle bir talep olmadığından ‘siz 18 bin lira yatırın’ diye hukuki bir görüş verildi. Biz bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardık, bedelli askerlikten dolayı 15 bin lira ödeyip ancak üstünü ödemediği için bedelli askerlikten yararlanamayan insanların bu parasını iade ediyoruz."
Kaynak : hürriyet