Bebek yüzlü seri katil firar etti

Bebek yüzlü seri katil firar etti

Bebek yüzlü katil lakablı Ali Kaya yattığı cezaevinden firar etti.

Gaziantep H Cezaevi'nde 'cinayet' suçundan yatan, yakışıklı olması ve masum görüntüsü nedeniyle 'bebek yüzlü katil' lakabı takılan 35 yaşındaki Ali Kaya, cezaevindeki açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak firar etti. Güvenlik güçleri, Kaya'nın yakalanması için çalışma başlattı.
10 CİNAYETLE SUÇLANIYOR, SERİ KATİLLER LİSTESİNDE
'Bebek yüzlü katil' lakabıyla tanınan ve 10 cinayet işlediği için 'seri katiller' listesine alınan Ali Kaya, hükümlü bulunduğu Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden bugün saat 10.30 sıralarında açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak firar etti. Görüşün ardından Kaya'nın koğuşunda olmadığını fark eden infaz koruma memurları, durumu cezaevi yönetimine ve jandarmaya bildirdi. Yetkililer ve jandarma, cezaevi çevresinde önlem alarak, güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik güçleri, Ali Kaya'nın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Ali Kaya, son olarak geçen 31 Mart 2012'de Gaziantep'in Tışlaki Mahallesi Keçeci Sokak'taki ailesinin evinde oturan Mehmet Poyraz'ı öldürmüştü.
BEBEK YÜZLÜ KATİL
Yakışıklı olması ve masum görüntüsü nedeniyle 'Bebek Yüzlü Katil' lakabı katılan Ali Kaya, tamamı Alanya'da gerçekleşen cinayetlerine, 1997 yılında amcası Celal Kaya'yı öldürerek başladı. Bu cinayet nedeniyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Cezası bitince, Adana'da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü. Bu cinayet sonrası akli dengesi bozuk raporu alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999'da 'kapalı yerde duramaz' raporu aldı ve hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya'da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra 'kişilik bozukluğu' teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Burada da 'çivici katil' olarak bilinen Ayhan Kartal'ı bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra Şanlıurfa yarı açık cezaevi'ne kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya, 2004 yılında Alnaya'da yakalandı.