BEA' den Gülen'e 200 Milyon Dolar  Yardım

BEA' den Gülen'e 200 Milyon Dolar Yardım

Arabistan’ın “Fuat Avni”si olarak kabul edilen ve saltanat ailesinin sırlarını ifşa eden “Müctehid” Twitter hesabından Birleşik Arap Emirliği’nin Fetullah Gülen’e 200 milyon dolar yardım ettiğini açıkladı.

Başarısız darbe girişimi için BAE kralının bir haber merkezi kurduğunu ve medya harcamaları için Gülen'e 200 milyon dolar verdiğini, darbenin başlamasıyla Katar, Dubai ve BAE tabanlı medya kuruluşlarının bir ağızdan destek yayınlarına başladığını bildirdi.

Bu arada Bin Zaid'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin darbeye yardımı konusunun ortaya çıkmaması için Katar'dan yardım istediğini bildiren "Müctehid" Amerika ve İsrail güdümünde olan Arap devletlerinin Türkiye'ye darbe vurma peşinde olduğunu bildirdi.

Öte tarafta "Yeni Şafak" sitesi yayınladığı bir video ile darbe girişiminden hemen sonra al-jazeera'nın güleni 5 maddede öven videosunu yayınlayarak Arap dünyasının komplosunu gözler önüne serdi.

Gülen'i topluma hizmet eden bir vaiz olarak tanıtan al-Jazeera kanalını darbe girişimini içine sindirememekle suçlayan Yeni Şafak, övgü dolu videoyu da yayınladı.

Al-Jazeera'nin yayınlanan Fetullah Gülen belgeselinde "Dünya genelinde seküler okullar kurdu. Onların felsefesi, Müslümanları bilimin kucaklanmasında cesaretlendirdi ve radikalizmden sakındı" ifadeleri yer alıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Gülen’e 200 Milyon Dolar Verdi

ajanslar