BDS'den Eylem Çağrısı

BDS'den Eylem Çağrısı

BDS Türkiye, İsrail işgal devletinin kurulmasının ve Filistin halkının yurdundan edilmesinin önünü açan Balfour Deklarasyonu’nun 100. yıldönümü dolayısıyla bugün (2 Kasım) saat 19.00’da, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

BDS Türkiye, Balfour Deklarasyonu’nun 100. yılı dolayısıyla bu emperyalist girişimi lanetlemek için basın açıklaması düzenliyor.

2 Kasım Perşembe günü, İstanbul Galatasaray Lisesi önünde yapılacak açıklamaya ilişkin BDS Türkiye’den yapılan açıklama şu şekilde:

'Bundan yüzyıl önce 2 Kasım 1917’de, Britanya Dışişleri Bakanı Arthur Balfour, Siyonist hareketin Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurma planını destekleyen Balfour Deklarasyonu’nu imzaladı. Bu deklarasyon, İsrail işgal devletinin kurulmasının ve Filistin halkının yurdundan edilmesinin önünü açtı. Balfour’un 100. yıldönümünde, bu emperyalist girişimini lanetlemek üzere, tüm Filistin dostlarını basın açıklamamıza çağırıyoruz.

Yer: Galatasaray Lisesi önünde, İstiklal Caddesi, Beyoğlu – İstanbul

Tarih/Saat: 2 Kasım 2017, Perşembe günü saat 19.00'

BDS Türkiye, Balfour Deklarasyonu’nun 100. yıldönümü sebebiyle önümüzdeki haftalarda da bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kasım ayı ortasında Kais el-Zubaidi’nin yönetmenliğini yaptığı 'Filistin, bir halkın sicili' filminin İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin’de gösterimleri yapılacak.

9 Aralık Cumartesi günü ise İstanbul’da, Ilan Pappe, Adel Manna ve Fikret Başkaya’nın katılımıyla 'Balfour Deklarasyonu 100. Yıl ve Tarihsel Sorumluluklar' konferansı düzenlenecek.

BDS Türkiye, etkinliklere ilişkin ayrıntıların duyurulacağını bildirdi.