BDP'liler bugün HDP'ye geçiyor

BDP'liler bugün HDP'ye geçiyor

Birleşme kararı alan BDP ile HDP arasındaki geçişler bugün başlıyor. BDP'li milletvekilleri bugün HDP'ye katılıyor

BDP'li milletvekillerinin HDP'ye katılımı için bugün saat 11.00'de Ankara Gür Kent Hotel'de tören düzenlenecek.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekili Sırrı Sakık dışındaki bütün milletvekilleri, törenle HDP'ye katılacak.
Sırrı Sakık, Haziran'da Ağrı'da yapılacak belediye başkanlığı seçimine gireceği için BDP'de devam edecek. Demirtaş da partiyi kongreye götüreceği için BDP'de kalacak. Kongre sonrası her iki ismin de HDP'ye katılması bekleniyor.

Öte yandan, 8 Haziran'da BDP'nin, 22 Haziran'da da HDP'nin kongresinin yapılması öngörülüyor.
DEMİRTAŞ EŞBAŞKAN OLMAYACAK
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta yaptığı açıklamada "Bundan sonra hiçbir parti de eş genel başkanlığı düşünmüyorum." demişti. Demirtaş, HDP'de eş başkan olma gibi bir planı olmadığını belirtti. Yeni yüzlerle devam etmenin daha faydalı olacağına inandığını belirten Demirtaş, "Benim HDP kongresinde HDP eş başkanı olma gibi bir düşüncem yok. Barış ve Demokrasi Partisi eş başkanı olarak şimndilik partiyi kongreye hazırlayacak çalışmaları yapacağız. Daha sonrasında da ben deHDP'ye bir geçiş yapacağım ve HDP milletvekili olarak görevimi sürdürmeyi düşünüyorum. Yeniden herhangi bir kurumun, herhangi bir partinin eş başkanı olmak gibi bir düşüncem yok, herhangi bir adaylık da düşünmüyorum. Kamuoyundaki devam etmeme dönük destek mesajları, halkın bu konudaki teveccühü bizim için tabii ki önemlidir, fakat biz kişiler üzerine, isimler üzerine büyümüş bir hareket değiliz. En nihayetinde bu görevi yapabilecek çok sayıda arkadaşımız çıkacaktır. Zaten ben mücadeleden geri çekilmiyorum. Mücadelenin içerisinde, merkezinde olmaya devam edeceğim. Ama eş başkanlık konusunda bir yenilenmeye, bir yenileşmeye ihtiyaç var muhakkak. Ben de siyaseten bu görevlerimi bırakmıyorum. Mücadeleyi de bırakmıyorum. Gelecek önerilerin hepsi çok saygındır, değerlidir, fakat ben eş başkanlığı sürdürmeyi düşünmüyorum çünkü HDP ile birlikte yeni yüzlerle yola devam etmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu.