BDP'den Ses Kaydı İle İlgili Hukuki Girişim

BDP'den Ses Kaydı İle İlgili Hukuki Girişim

BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç terör örgütü PKK'lı kadının tetikçisi Ömer Güney'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili olarak hukuki girişim başlatacaklarını söyledi.

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır milletvekili Buldan, Paris'te öldürülen terör örgütü PKK'lı üç kadın için, 89 kadın kurumları tarafından toplanan imzaları sunmak için Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile bir araya geldi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buldan, Paris'te işlenen cinayetlerin çözüm sürecini provoke etmeye çalışan güçler tarafından gerçekleştirildiğini çok iyi biliyoruz. Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelerden sonra böyle bir cinayetin işlenmesi bize bunu gösteriyor. Cinayetin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz herhangi bir yolun kat edilmediğini, cinayetin tamamı ile açığa çıkarılmadığını, sorumlularının bulunup yargıya teslim edilmediğini de biliyoruz ve buna tanıklık ediyoruz. Sadece tetiği çeken bir şahsın bu olayı örtbas etmeye yönelik bir yargılama olduğunu düşünüyoruz. Bugün burada 89 kadın kurumunun toplamış olduğu imzaları büyükelçiliğe teslim ettik. Fransa Büyükelçiliği'nden şunu talep ediyoruz: Bu konuda sessiz olmak cinayete ortak olmak demektir. Bu konuda herhangi bir yolun kat edilmesi, cinayetin ortaya çıkarılmaması tamamen Fransa hükümetini, Türkiye hükümetini zan altında bırakıyor. Biz, bu cinayetin biran önce açığa çıkarılması gerektiğini, sorumluların ve cinayeti işleyenlerin mutlaka kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini, soruşturmanın acilen tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bugünkü ziyaretimiz bu amaçlıydı." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada servis edilen Paris'te öldürülen üç terör örgütü PKK'lı kadının tetikçisiÖmer Güney'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili Buldan, "Tabi ki bu konuda bir açıklamanın, bir değerlendirmenin yapılmasının erken olduğunu düşünüyoruz. Bu ses kaydının gerçek olup olmadığını, bu sesteki kişinin Ömer Güney olup olmadığını tam bilmiyoruz. Dolayısıyla yine bu konuda hem Fransa hükümetinin, hem Türkiye hükümetinin bu ses kaydını acilen incelemesi gerektiğini, burada konuşulan kişilerin gerçek olup olmadığını, biran önce açığa çıkmasının önemli olduğunu düşünüyoruz ve ses kaydının incelenip açığa çıkarılmasının da cinayetle ilgili başlatılan soruşturmaya da katkı sunacağını düşünüyoruz. O yüzden biran önce hem Fransa hükümetinin, hem Türkiye hükümetinin bu duyarlılığı gösterip soruşturmayı acilen hızlandırması, bu cinayetin arkasındaki güçleri açığa çıkarması gerektiğini ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ses kaydı ile ilgili olarak büyükelçi ile konuştuklarını dile getiren Buldan şöyle devam etti: "Ses kaydının gerçek olup olmadığını ve Fransa hükümetinin bu ses kaydını incelemesi gerektiğini, bu konuda çıkacak olan sonucun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade ettik. BDP olarak da bu konunun üzerine gideceğimizi, zaten bir yıldır bu cinayetin açığa çıkması ile ilgili takiplerimiz var. Görüşlerimiz ortada. Tamamıyla barış sürecine yönelik bir operasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin ilerleyebilmesi için de bu sürecin acilen hızlandırılması ve arkasındaki güçlerin biran önce açığa çıkması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: CİHAN